Leafa de peste 7000 euro pe lună nu este suficient de motivantă pentru unii europarlamentari români | Banatul Azi

Data:

Leafa de peste 7000 euro pe lună nu este suficient de motivantă pentru unii europarlamentari români. Cel puțin, aceasta este concluzia la care se ajunge analizând activitatea unor politicieni români.

Suma generoasă, dar și alte beneficii nu i-au motivat pe unii politicienii români să fie activi în Parlamentul European, unde munca lor e mai degrabă simbolică, față de cea a colegilor din propriile partide sau familii politice europene.

Citește și Cât a costat deplasarea Alinei Gorghiu în Brazilia

Claudiu Manda, unul dintre marii absenți

Concret, un membru al Parlamentului European are din start o indemnizație netă lunară de 7.853 de euro, pe lângă diurna zilnică de 350 de euro, în perioada de activitate parlamentară.

Cu toate acestea, sumele generoase nu i-au mobilizat la muncă pe unii euroaleși români în legislatura 2019-2024, totuși, statul degeaba pe bani mulți i-a motivat să-și mai dorească un mandat.

Manda a devenit celebru la nivel internațional cu una din cele mai discrete activități din Parlamentul European o are Claudiu Manda.

Fostul deputat PSD a intrat în atenția publică după ce într-o analiză a Politico era unul din chiulangii forului european, fiind absent la 43% dintre sesiunile de vot.

În schimb, pe portalul AssistEU, care monitorizează activitatea tuturor eurodeputaților, Manda a avut o prezență de 74,13%, însă participarea efectivă la vot a fost de 68,5%, mult sub colegii săi.

Citește și De ce a câștigat România procesul Roșia Montană. Motivarea tribunalului de la Washington

Manda nu excelează nici la alte capitole. Din datele de pe site-ul Parlamentului European (care însă are probleme cu actualizarea), dar care pot fi coroborate cu datele AssistEu.

Social-democratul are doar două rapoarte duse până la capăt în calitate de raportor (însă doar pentru numirea unor persoane în funcția de membru al Curții de Conturi, nu pentru vreo propunere cu caracter legislativ sau bugetar).

Continuarea în Banatul Azi

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: banatulazi.ro)

spot_imgspot_img
Banatul Azi
Banatul Azihttps://www.banatulazi.ro/
Banatul azi este o publicație regională, cu un conținut generalist, care combină jurnalismul clasic cu editoriale, reportaje, interviuri, cu cel de tip new-media, care pune un puternic accent pe partea video.
1 COMENTARIU
  1. Dacă, de pe pozițiile lor avute în România, nu ar fi băgat mâna până la claviculă ca să fure probabil că s-ar fi mulțumit cu 7.000 euro. Sau dacă puteau fura în PE cât furau în România era totul OK.
    Așa…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

50 de milioane de euro pentru modernizarea rețelelor de termoficare în Oradea | Bihoreanul

Modernizarea rețelelor de termoficare este în planul Primăriei Oradea,...

Au început lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Cluj | Monitorul de Cluj

Lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Cluj au început...

Locul 1 pe lista consilierilor locali PNL, trimisă în judecată | Reporter de Iași

Locul 1 pe lista consilierilor locali PNL, o femeie...