Legea privind alimentele nesănătoase care nu pot fi vândute în școli. Cum se aplică

Data:

Legea privind alimentele nesănătoase care nu pot fi vândute în școli, către minori, există de 16 ani. Cum s-a aplicat în tot acest timp.

Parlamentul a adoptat recent o nouă lege care interzice vânzarea băuturilor energizante către minori. Măsura se aplică în toate spațiile publice, inclusiv automatele cu produse alimentare.

Amenzi semnificative vor fi impuse comercianților care încalcă această regulă, iar sancțiunile cresc în cazul vânzărilor în școli sau instituții medicale. Proiectul a fost transmis la promulgare.

Citește și: Ce se va întâmpla cu Rusia. 5 scenarii cu Putin și fără Putin

Legea privind alimentele nesănătoase există încă din 2008

De ce era nevoie de o lege nouă? România are legislație privind interzicerea alimentației nesănătoase în școli încă din 2008, ba mai mult există și o listă cu produsele nesănătoase.

Din păcate legea nu se respectă și nici directorii de școli nu sunt foarte atenți la această lege, iar chioșcurile de incintă nu respectă legislația.

Am solicitat informații de la Diracției de Sănătate Publică BN cu privire la controalele efectuate în anul 2023 în baza Legii nr. 123/2008 pentru o alimentație sănătoasă și a Ordinului MS nr. 1563/2008 pentru aprobarea Listei alimentelor nerecomandate preșcolarilor și școlarilor și a principiilor care stau la baza unei alimentații sănătoase pentru copii și adolescenți.

Continuarea, în Saptamana.online

Citește și: Încă un cadru universitar acuzat de hărțuirea unor studente și chiar a unor minore

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Pixabay.com)

spot_imgspot_img
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș este editor al publicației bistrițene Săptămâna online. Ofițer în rezervă, analist de intelligence și jurnalist. Are o experiență bogată în analiza de intelligence, este expert în domeniul securității naționale și vrea să contribuie la dezvoltarea spiritului civic prin lansarea acestui săptămânal și alte proiecte civice interesante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Autobuz cu hidrogen testat pe străzile Clujului | Monitorul de Cluj

Autobuz cu hidrogen testat pe străzile Clujului. Primarul municipiului...

Lucrarea „Ecce Homo” de Tiţian, expusă în premieră la Iaşi | Ziarul de Iași

Lucrarea „Ecce Homo” de Tiţian face parte din colecția...