Daune de 400.000 de euro pentru familia unui tânăr mort într-un accident rutier

Data:

Daune de 400.000 de euro pentru familia unui tânăr mort într-un accident rutier. Banii vor fi plătiți de un bărbat de 25 de ani, acuzat că a provocat un grav accident pe DN1, lângă Aleșd, în care și-a pierdut viața un orădean de 19 ani.

Autorul a fost condamnat de Judecătoria Aleșd la 2 ani și 10 luni de închisoare, cu suspendare, potrivit Bihon.ro.

Instanța a stabilit ca familia tânărului ucis în accident să primească despăgubiri morale de 400.000 de euro.

Sentința pronunțată zilele trecute, la trei ani de la producerea tragediei, nu este definitivă și a fost deja atacată de societatea de asigurare. În acest caz, hotărârea definitivă va fi dată de Curtea de Apel Oradea.

Citește și: Ce se va întâmpla cu Rusia. 5 scenarii cu Putin și fără Putin

Daune de 400.000 de euro. Cu viteză, direct în mașina victimei

Accidentul s-a produs pe 28 februarie 2021, puțin după ora 21, pe DN 1, între Tinăud și Groși. În rechizitoriul Parchetului Aleșd se arăta că vinovat a fost un bărbat din Reghin, Raul Ioan Elvedi, care conducea un autoturism ce tracta o platformă auto, dinspre Cluj spre Oradea.

„În timpul efectuării unei manevre de depășire, nu a reușit să revină în totalitate pe banda sa de circulație și intrat în coliziune cu o insulă de calmare a traficului rutier (…), a pierdut controlul ansamblului, a pătruns pe sensul opus de circulație și a intrat în coliziune cu un autoturism, condus regulamentar, de un tânăr de 19 ani, din municipiul Oradea”, era descris momentul impactului de către anchetatori.

O expertiză a stabilit ulterior că mașina condusă de mureșean avea o viteză inițială de 86 km/h, iar în momentul impactului – 76 km/h, în condițiile în care pe acea porțiune de drum viteza era limitată la 70 km/h, iar depășirea era interzisă.

Continuarea, în Bihon.ro

Citește și: Încă un cadru universitar acuzat de hărțuirea unor studente și chiar a unor minore

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: alesdonline.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related