Microsoft și Amazon vor pune capăt accesului rusesc la produsele lor de cloud computing | Aktual 24

Data:

Microsoft și Amazon vor pune capăt accesului rusesc la produsele lor de cloud computing. Elena Volotovskaia, vicepreședinte pentru investiții la compania rusă de IT Softline, a confirmat vineri că a fost informată în scris de cele două companii că firmele rusești nu vor mai putea accesa produsele lor bazate pe cloud începând cu 20 martie, relatează Kyiv Post.

Potrivit publicației ruse RBC, Softline și-a avertizat clienții că pierderea accesului la cloud ar putea implica și restricții funcționale în operarea altor produse și servicii furnizate de Microsoft, Amazon și Google.

Volotovskaia a declarat că Microsoft a explicat ca acțiunile sale au fost rezultatul celui de-al 12-lea pachet de sancțiuni UE, numărul UE 833/2014, împotriva Rusiei, care a fost adoptat la 19 decembrie 2023.

Citește și: Unul din experții care au apărat România în procesul pentru Roșia Montană: A contat că societate civilă și comunitatea locală nu au acceptat proiectul

Microsoft și Amazon vor pune capăt accesului rusesc la produsele lor

Acestea au impus restricții privind furnizarea de „anumite software de management, de analiză sau de proiectare a afacerilor, inclusiv soluții cloud, către organizațiile înregistrate în Rusia” până cel târziu la 20 martie.

Softline a precizat că a creat un canal Telegram dedicat clienților săi, care va încerca să îi ajute să minimizeze impactul asupra afacerilor lor. Aceasta intenționează să ofere actualizări frecvente, îndrumări și posibile soluții de rezolvare obținute de la furnizori.

Aceasta a recomandat tuturor utilizatorilor de servicii de cloud Microsoft, Amazon și Google să își salveze datele cât mai curând posibil.

Articolul integral în Aktual 24!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: aktual24.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ce spune Donald Trump după retragerea lui Joe Biden

Donald Trump spune despre vicepreședinta Kamala Harris că este...

Joe Biden se retrage din cursa electorală pentru președinția SUA

Președintele Joe Biden se retrage din cursa pentru Casa...