Romanian Creative Week Iași și noul său magazin online | Ziarul de Iași

Data:

Romanian Creative Week Iași și noul său magazin online oferă pasionaților de artă posibilitatea de a alege și cumpăra tablouri sau sculpturi realizate de o parte dintre invitații speciali ai festivalului, artiști și curatori.

Cel mai mare eveniment dedicat industriilor creative, Romanian Creative Week, se va desfășura la Iași în perioada 15 – 26 mai 2024, dar în magazinul online pasionații de artă pot deja să achiziționeze tablouri sau sculpturi puse la vânzare.

Pentru cine nu e pregătit să investească în artă, magazinul vinde și tricouri, șepci, agende, sacoșe sau mici suveniruri.

Citește și Cele mai bune locuri pentru vacanța de Paște și 1 Mai, în România

Artiștii ieșeni vor avea o platformă organizată

Romanian Creative Week își propune să fie o platformă de accelerare pentru tinerii din industriile creative.

În acest spirit ne-am gândit la acest magazin, pe care, de fapt, am vrut inițial am vrut să-l numim galerie.

Dar într-acolo va merge. Magazinul are mai multe secțiuni, dedicate artiștilor invitați, artiștilor din festival și curatorilor. Invitam artiști care ne plac, invitam curatori care fac o selecţie a artiștilor.

Sunt artiști cu cotă mare. Ce mă bucură foarte mult este că artiștii din Iași vor avea astfel o platformă organizată, pe care o vom face cunoscută în toată țara, astfel încât să recuperăm  timpul pierdut.

Timp pierdut în comparație cu alte orașe mari din țară”, a dezvăluit Irina Schrotter, președinta Federației Patronatelor din Industriile Creative din România ambițiile organizatorilor RCW legate de promovarea creativității ieșene, potrivit Ziarul de Iași.

Citește și Cât a câștigat la nuntă Mara Mareș, tânăra speranță liberală

Romanian Creative Week Iași. „Piaţa românească de artă e la nivel de pionierat”

Despre recuperarea unui decalaj între Iași și alte orașe vorbește și Gabriel Caloian, absolvent al Facultății de Arte Plastice, Decorative şi Design Iaşi, secția Grafică, și al unui masterat de Grafică, din cadrul aceleiași facultăți, laureat al Premiului Național pentru Grafică acordat de Uniunea Artiștilor Plastici din România (2020).

„Nu există piaţă de artă în România. Sunt câțiva colecționari, dar piaţa românească de artă e la nivel de pionierat, așa cum la nivel de pionierat e și acest magazin lansat de RCW”, spune Gabriel Caloian, prezent în magazinul RCW cu opt lucrări pe pânză din seria Meteoric, care se vând cu 3.900 lei fiecare, conform Ziarul de Iași.

Continuarea în Ziarul de Iași


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: ziaruldeiasi.ro

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Universitatea de Vest din Timișoara dezvoltă primele programe de studii în domeniul tineretului din România

Într-un efort concertat de a răspunde nevoilor de pregătire...

Primăria Iași este obligată să achite despăgubiri de mii de lei

În ultimii ani, Primăria Municipiului Iași este obligată, pe...

„România regală, un răstimp de progres”, conferință dedicată Reginei Maria a României | Bihoreanul

„România regală, un răstimp de progres", conferință dedicată Reginei...