Mai multe locuri decât candidați la școlile de Poliție. Ce s-a întâmplat | Argeșul Online

Data:

Mai multe locuri decât candidați la școlile de Poliție din țară. Ce s-a întâmplat? Dacă în 2019 școlile aveau 4-5 candidați pe un loc, în 2024 situația nu mai stă la fel.

Concurența la școlile de agenți de Poliție a scăzut dramatic în ultimii cinci ani. De la 4-5 candidați pe loc în 2019, la nici măcar locul și candidatul, azi.

Situația e similară la ambele școli de agenți de Poliție din țară: școala „Septimiu Mureșanu” din Cluj-Napoca și școala „Vasile Lascăr” din Câmpina.

Citește și: Humanitas, Humanitas Fiction și Humanitas Junior la Bookfest. Peste 1.000 de titluri, cărți cu prețuri speciale, 39 de evenimente, lansări, sesiuni de autografe, dezbateri

În 2019 au fost 4 candidați pe un loc

În 2019, la Şcoala de Agenţi de Poliţie  „Vasile Lascăr” din Câmpina au fost 4 candidați pe unul dintre cele 1.300 de locuri disponibile.

La cealaltă şcoală de profil, „Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca, pe cele 300 de locuri disponibile s-au înscris aproape 1.400 de candidaţi, adică 4,6 candidaţi pe loc.

Continuarea în Argeșul Online

Vasile Lascăr” din Câmpina, 50 de ani de existență

Cei înscriși la Școala de Agenți de Poliție Vasile Lascăr” din Câmpina au susținut și o probă fizică, însă nu toți au fost declarați admiși.

Lista cu rezultatele obținute de candidații înscrisi la proba de evaluare a performanței fizice se poate consulta aici.

Şcoala de Agenţi de Poliţie Vasile Lascăr”, aşezământ plin de tradiţie ce sărbătoreşte 50 de ani de existenţă.

De numele avocatului şi deputatului liberal Vasile Lascăr este legată prima lege organică a poliţiei, concepută după principii moderne, pornind de la realităţile şi necesităţile specifice româneşti. El este cel care a dat stabilitate funcţionarului de poliţie”, se menționează pe site-ul oficial al instituției.

Citește și: Ana Blandiana, distinsă cu Premiul Prinţesa de Asturia pentru Literatură: Consider că e o mare victorie pentru poezie și pentru România

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: scoalapolitie.ro – http://www.scoalapolitie.ro/galerie_foto/index/absolvire_noiembrie_2023/#galerie-10 )

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
Sorin Simion
Sorin Simion
A debutat în 1990 la ziarul România Liberă şi de peste 28 de ani lucrează în presă scrisă: ziarele Adevărul şi Gardianul, dar şi pentru publicaţii locale din judeţele Argeş, Mureş şi Harghita. Din 1998 colaborează cu o revistă cu profil social şi cultural din Goteborg, Suedia, iar din toamna lui 2018 este co-fondator al site-ului de ştiri locale www.argesulonline.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related