Concurs aranjat, posturi și contracte pentru prieteni. În ce stadiu se află procesul Alexe-Babă | Reporter de Iași

Data:

spot_img

Concurs aranjat, posturi și contracte pentru prieteni. În ce stadiu se află procesul Alexe-Babă? Martorii din acest dosar au făcut acorduri de recunoaștere cu DNA (Direcția Națională Anticorupție).

Dosarul în care președintele Consiliului Județean Costel Alexe și fostul șef al Școlii Populare de Arte „Titel Popovici” din subordinea CJ sunt acuzați de abuz în serviciu este judecat la Tribunal.

Din înșiruirea de fapte și de documente prezentată de procurori în rechizitoriu este clar cum președintele Consiliului Județean a cerut subordonaților emiterea unor documente care să-l facă pe Vlad Babă director interimar la instituție.

Citește și: CSM vrea să amâne legea grefierilor și pune judecătorii șefi să semneze, după ce a aprobat o normă cu „deficiențe majore”

Un an  mai târziu, aceiași complici au lucrat pentru ca Babă să fie unicul candidat la concursul prin care a fost titularizat pe postul care deja îi fusese dat fraudulos.

Posturi sau contracte de achiziții pentru prieteni

La rândul său, Babă a avut grijă de prieteni: unora le-a dat posturi, altora le-a dat contracte de achiziții, cu banii Școlii Populare.

Procurorii au descris în dosar felul în care Costel Alexe, având complicitatea lui Radu Gabriel Apetrei, șef Serviciu Resurse Umane, și a lui Vlad Corneliu Babă, a comis primul abuz în serviciu din serie angajându-l pe cel din urmă consilier IA la Compartiment Cabinet Președinte CJ.

Apoi, Babă a fost împins de șeful Consiliului Județean pe funcția de manager interimar, prelungind apoi de două ori detașarea.

„Pe 10.11.2020, a fost emisă nota de fundamentare 33274 de către Apetrei Radu Gabriel, pentru propunerea emiterii dispoziției Președintelui CJ pentru angajarea lui Babă Vlad Corneliu, începând  cu 11.11.2020, pe toată durata mandatului lui Costel Alexe.

În baza notei de fundamentare, pe 11.11.2020, Costel Alexe a emis dispoziția 665, prin care, începând cu aceeași zi, Vlad Babă se angajează consilier IA în Compartiment Cabinet Președinte.

Citește și: Tinerii pot schimba soarta acestor alegeri. De ce? Pentru că 2024 este anul în care un milion de tineri pot vota pentru prima dată | VIDEO

Trebuie avută în vedere desfășurarea faptelor și documentele emise, respectiv: în aceeași zi, a fost emisă dispoziția 664/11.11.2020 pentru încetare mandat Viorel Câtea, directorul interimar al Școlii Populare de Arte, scriu procurorii.

Continuarea în Reporter de Iași

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: reporteris.ro)


spot_imgspot_img
Iulian Mofteescu
Iulian Mofteescu
Iulian Mofteescu este jurnalist, la Reporter de Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Drumuri județene modernizate pentru legătura la autostrada Curtea de Argeș-Râmnicu-Vâlcea | Argeșul Online

Consiliul Județean Argeș a adoptat, ieri, trei hotărâri menite...

Experiență unică pentru tineri din șapte județe, în Tabăra Militară Airsoft Agafton | Monitorul de Botoșani

Tabăra Militară Airsoft Agafton oferă tinerilor o experiență unică,...

SculptFest, la a treia ediție. Ateliere, concerte și activități outdoor | Ebihoreanul.ro

Vineri începe cea de-a treia ediție a SculptFest (26-28...

Maternitatea „Elena Doamna”: spital fără pacienți, dar cu medici bogați din cabinetele private | Reporter de Iași

Trucurile contabile ascund dezastrul financiar de la Maternitatea „Elena...