Maia Sandu îi cere Codruței Kovesi să ajute Republica Moldova la confiscarea averilor oligarhilor fugari de la Chișinău

Data:

Președintele Maia Sandu a avut marți o întrevedere cu șefa Parchetului European (EPPO), Laura Codruța Kovesi, în care șefa statului de la Chișinău i-a transmis oficialului european că Republica Moldova are ca prioritate zero în continuare lupta cu corupția endemică.

„Combaterea corupției este angajamentul cu care am venit în fața oamenilor și ea rămâne prioritatea echipei de guvernare. Ne concentrăm eforturile pe eliminarea practicilor abuzive în gestionarea banilor și proprietăților publice și pe oferirea instituțiilor din sectorul justiției a instrumentelor eficiente ca să combată flagelul corupției”, a declarat Maia Sandu în cadrul întâlnirii de la Chișinău cu Laura Codruța Kovesi.

Kovesi se află pentru o vizită extinsă la Chișinău în perioada 11-14 iulie, acolo unde va avea întâlniri cu înalți demnitari, dar și cu șefii tuturor instituțiilor care se ocupă de zona de combaterea a corupției.

Maia Sandu a mai afirmat că rezultele în ceea ce privește lupta cu marea corupție sunt de durată și a cerut ajutorul instituțiilor europene abilitate pentru a putea trage la răspundere marii corupți care au fugit în Europa și dețin bunuri și proprietăți în UE pentru confiscarea lor în vederea recuperării prejudiciului.

„Progresele în acest domeniu vin însă mai greu, în special în cazul investigării corupției mari sau în identificarea și recuperarea activelor transferate peste hotare. Aici, avansarea investigațiilor depinde de colaborarea cu procurorii din alte jurisdicții. Contăm, în acest context, pe cooperarea dintre organele de urmărire penală din Republica Moldova și procurorii din cadrul Parchetului European (EPPO), prima instituție de urmărire penală la nivelul UE.”, a mai spus preșdintele Republicii Moldova.

Sursa – Facebook – Maia Sandu

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.
2 COMENTARII
  1. Alaturarea imaginii domnei Kovesi de figura, deja devenita legendara, a Maiei Sandu nu pare a fi intimplatoare .In doi ani si jumate multe se pot schimba .Deja piata romanesca de Media ne arata aparitia a doua figuri politice ce ar fi considerate , de catre sondajele la zi , ca avind sanse mari in a deveni viitori Presedinti ai Romaniei .Daca alaturarea are ca scop cresterea influentei doamnei Maia Sandu pe segmentul romanesc ce tine de votul oferit de catre cetatenii Moldovei (ca un intreg ) viitorului candidat in alegerile prezidentiale din Romania anului 2024 atunci lovitura de imagine este foarte puternica . Daca doamna Kovesi va suprapune peste toate acestea si o lovitura data de Parchetul European ca parte a unor dosare afisate in Romania , poate cu conexiuni in Rep. Moldova (doi iepuri dintr-in foc) atunci ne este clara intentia de a candida a doamnei in cauza .

  2. Fotografia , poza din ziar ne lasa fara comentarii . doar sa va imaginati cum hainele trec de la o persoana la alta si veti intelege mesajul . Costumatia face mai mult ca o mie de cuvinte . Pot spune un singur lucru SUPERB.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Situația de pe frontul din Ucraina pune în pericol Republica Moldova

Situația de pe frontul din Ucraina, tot mai grea...

Ministrul rus de Externe avertizează despre anexarea Republicii Moldova de către România

Ministrul rus de Externe avertizează despre anexarea Republicii Moldova...

Jurnaliști din Republica Moldova, reținuți la Tiraspol. Filmau protestul organizat de autoritățile separatiste

Jurnaliști din Republica Moldova, reținuți la Tiraspol. Viorica Tătaru...