Maia Sandu referitor la unirea cu România: Atunci când poporul va spune că vrea acest lucru, se va întâmpla

Data:

Unirea cu România trebuie să o decidă cetățenii, a răspuns președintele Republicii Moldova la întrebarea dacă vrea unirea cu România. Maia Sandu a menționat că dacă poporul va vrea aceast lucru, atunci unirea se va întâmpla.

„Aceasta pe cetățeni trebuie să-i întrebați. Unirea este un lucru pe care îl pot decide cetățenii.  Noi suntem o țară democratică și asemenea decizii le iau doar cetățenii într-un mod democratic.

Acest lucru se poate întâmpla doar cu susținerea poporului, atunci când poporul va spune că vrea acest lucru, acesta se va întâmpla. Atât timp cât poporul sau mai bine spus când în societate nu există o masă critică care să susțină acest deziderat atunci nu prea este posibil”, a menționat președinta Republicii Moldova.

Citește și: Grija pentru românii din Ucraina și Moldova și propaganda putinistă

Despre o posibilă aderare la NATO, Maia Sandu, la fel a spus că trebuie de văzut care este atitudinea cetățenilor în acest sens.

Întrebările au fost adresate în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei care decurge deja mai mult de două luni, titrează REALITATEA.MD.

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune.Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale.Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare.A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

S-a semnat contractul pentru reabilitarea Filarmonicii Iași

S-a semnat contractul pentru reabilitarea Filarmonicii Iași. Proiectul a...

Dragoș Ciobotaru va fi președinte interimar la PNL Vrancea, Valentin Resmeriță va conduce PNL Focșani

Dragoș Ciobotaru va fi președinte interimar la PNL Vrancea....

Ceasuri care spun o poveste. Steve McQueen și Tag Heuer

Steve McQueen și Tag Heuer. Anii 1960 au fost...

Ceasuri care spun o poveste: Le Corbusier și Girarad Perregaux

Ceasuri care spun o poveste. Girard-Perregaux, una dintre mărcile...