Marea prescripţie: un vameş condamnat la 7 ani aşteaptă anularea sentinţei. Paguba: 4 milioane de lei

Data:

Un vameş vasluian ar putea scăpa de pedeapsa primită după ce a contribuit la prejudicierea bugetului de stat cu 4 milioane lei. Acesta a apelat la o cale extraordinară de atac împotriva sentinţei definitive de condamnare şi până acum a avut noroc.

Judecătorii au acceptat în principiu contestaţia în anulare înaintată de Florin Eugen Haida. În februarie, acesta urmează să afle dacă decizia de condamnare va fi anulată.

Vameş la Albiţa, Haida a fost condamnat în urmă cu doi ani, alături de un coleg, Petru Tarcea. Cei doi au fost învinuiţi că în 2007 au falsificat documente vamale şi înregistrări din sistemul informatic al vămii. Concret, în cazul a 224 de transporturi de usturoi, ei au atestat în mod fals că marfa, provenită din afara Uniunii Europene, ar fi părăsit ţara, fiind scutită astfel de plata taxelor vamale.

Tarcea a fost condamnat la 7 ani de închisoare cu executarea în regim de detenţie, iar Haida la 3 ani de închisoare, dar cu suspendarea executări

Citește și: Smaranda Belciug, premiată pentru cercetările sale despre Inteligența Artificială

În octombrie, el a atacat sentinţa definitivă, prezentând ca argument decizia luată de Curtea Constituţională la sfârşitul lunii mai.

Continuarea, în Ziarul de Iași!


Urmăriți PressHUB și pe Google News

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu rămâne în funcție

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu rămâne în funcție....

Soția procurorului general, detașată încă 3 ani la CSM

Soția procurorului general va continua să fie detașată la...