Marian Oprișan, încă un împrumut de 1 milion de euro de la mama sa. „Suntem curați ca lacrima, bineînțeles că nu-i dau înapoi”

Data:

Marian Oprişan, vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, a mai luat un împrumut de 1.000.000 euro de la mama sa. El ar trebui să plătească rate de 14.000 de euro, deşi are venituri de doar 2.400 euro, însă spune că nu va da banii înapoi. Mama lui Oprişan este pensionară, fostă lucrătoare la Confecția Focșani. Este cel de-al patrulea împrumut trecut în declaraţia sa de avere. 

Presshub a scris, în exclusivitate, cum a cumpărat Oprișan domeniul de 11.000 de metri pătrați din comuna Bolotești în care stă cu mama sa, Lucia Gherarde, și cu soția. Suma este de 330.000 de euro, pe care fostul baron de Vrancea a plătit-o prin virament bancar către mama sa.

În ultima sa declarație de avere mai apare un împrumut, luat de la mama sa, în valoare de 4.772.160 de lei, bani pe care politicianul ar trebui să-i achite lui Gherarde Lucia, până în anul 2030. Teoretic, el va plăti, în fiecare lună, suma de 49.000 de lei. Practic, Oprișan nu va da niciun ban înapoi, după cum a declarat pentru Presshub.

Oprișan mai are 3 împrumuturi de la mama sa, scadente în 2028 și în 2030.

Potrivit aceleiași declarații de avere, baronul de Vrancea are un venit anual, din indemnizația de vicepreședinte de CJ, de 148.209 de lei. Pe de altă parte, mama sa este o pensionară cu o pensie obișnuită, căci a lucrat la fosta Fabrică de Confecții Focșani ca paznic.

Citește și: 230.000 de vizualizări la un video care susține că UE ne va obliga să mâncăm carne artificială

Terenuri și mașini de lux

Marian Oprișan nu duce lipsă nici de terenuri, noua declarație de avere dezvăluie că a mai achiziționat un teren intravilan, împreună cu soția sa, Mihaela Oprișan, funcționar tot în cadrul Consiliului Județean Vrancea. Liderul pesedist mai menționează, în declarația de avere, 3 apartamente, și 35.000 de euro în conturi.

La începutul anului 2022, vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea a scos la vânzare doi bolizi de lux, pentru care cerea aproape 400.000 de euro. Este vorba despre un Mercedes-Benz GLS 500 4MATIC – autoturism cu care Oprișan și noua sa soție au fost în luna de miere la Milano și pentru care Oprișan cerea 79.000 de euro, și un Mercedes-Benz GLS Mercedes-Maybach 600 MHEV 4MATIC, pentru care Oprișan cerea 317.000 de euro.

Ce spune Oprișan

Întrebat despre noul împrumut făcut la mama sa, vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a răspuns că nu e nimic spectaculos și că banii mamei sale provin din afaceri imobiliare.

„E un simplu împrumut familial. Am luat niște bani de la mama. Mai exact, mi-a dat mama niște bani, Banii provin din imobiliare ale mamei mele. Suntem curați ca lacrima, am fost verificați de toate organele abilitate, tranzacțiile s-au făcut prin băncile din România. Bineînțeles că nu-i dau banii înapoi, așa e rubrica în declarația de avere, trebuie trecut „împrumut”, a declarat Marian Oprișan.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.
2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Acuzații de mită electorală în campania pentru Primăria Ploiești

Acuzații de mită electorală. Mihai Polițeanu, candidat independent la...

Noi sancțiuni ale SUA pentru companiile care susțin războiul ilegal din Ucraina | Aktual24

Noi sancțiuni ale SUA pentru companiile care susțin războiul...

Cum a reușit Turcia să atragă 50 de milioane de turiști într-un an

Cum a reușit Turcia să atragă unu număr impresionant...