Medici români, în 4 misiuni în Irak pentru a salva copii cu malformaţii cardiace

Data:

O echipă formată din mai mulţi medici şi asistenţi români, coordonată de medicul Tamam Youssef, cu experienţă de peste 30 de ani în chirurgia cardiacă, a fost în 4 misiuni la Spitalul din Karbala, Irak, pentru a-i ajuta pe medicii de acolo în salvarea multor copii cu diferite malformaţii cardiace, a declarat medicul Cătălin Cârstoveanu, într-un interviu acordat News.ro.

„Este o ţară în care există peste 10.000 de copii cu astfel de malformaţii”, a explicat Dr. Cârstoveanu.

Medicul a povestit că este foarte impresionat de toată munca pe care o depune medicul Youssef pentru copii, atât la noi în ţară, cât şi în străinătate, şi că în ultima misiune s-a deplasat alături de el în Irak pentru a salva un singur copil, revenind în ţară după numai câteva ore, în urma unei călătorii maraton, cu oprire în Liban.

„Chirurgia cardiovasculară este muncă de echipă, dânsul a trebuit să-şi aducă ajutoare şi din România. Atunci când un copil este operat, 30 de oameni sunt în spatele lui. Plecarea în afara ţării şi operaţiile în afara ţării…practic domnul profesor Tamam este cel care este dorit în afara ţării, pentru că el este principalul chirurg.

Dar atunci când un copil se operează este nevoie de 30 de oameni ca să fie acel copil primit, analizat, operat, reanimat şi apoi externat”, a povestit Cătălin Cârstoveanu.

Citește și: Mini-Schengen pentru România și Bulgaria. Este posibilă renunțarea la controale între cele două țări?

Românii lucrează bine

Acesta a menționat că Tamam Youssef a dus mulţi români acolo, pentru că au ajuns să facă bine unele lucruri.

„Și noi am fost surprinşi de noi înşine văzând că, da, uite, putem să facem lucrul ăsta, da, suntem foarte mândri când putem să facem lucrul ăsta. 

Dânsul a mers în Irak anul trecut, iar practic eu am început să vin cu dânsul, tot ne spunea de treburile astea, de ce se întâmplă acolo, vedeam imagini, plecau asistente de la mine de pe secţie şi tot timpul era rugămintea ”Haide, haide” şi am plecat şi eu cu dânsul şi am fost de patru ori începând cu luna mai a anului acesta. Acolo este o ţară care are peste 10.000 de copii cu boli cardiovasculare care practic nu sunt diagnosticaţi, trataţi şi este mult mai rău ca în România”, a explicat medicul Cătălin Cârstoveanu. 

Continuarea în News.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Gara de Nord are de acum un sistem digital de informare extins

Sistemul digital de informare pentru călători a fost extins...

Liderul chinez Xi Jinping a a fost primit de Emmanuel Macron la Palatul Élysée

Liderul chinez Xi Jinping a început luni o vizită...

Ce rute recomandă poliția șoferilor pentru a evita aglomerația

Poliţiştii rutieri le recomandă conducătorilor auto să ia în...