Medicul care era de gardă când s-a stins Alexandra vrea să se întoarcă între paciente 

Data:

Medicul care era de gardă când s-a stins Alexandra Ivanov vrea să se întoarcă între paciente. Medicul care era de gardă în noaptea în care botoșăneanca Alexandra, tânăra gravidă decedată, vrea să e întoarcă la muncă.

El a depus în instanță o acțiune prin care cere anularea suspendării din funcție. Aceeaşi decizie au luat şi asistenta medicală şi infirmiera din secția în care a fost internată Alexandra. 

La trei zile după decesul tinerei, fostul manager al Spitalului Județean a decis suspendarea din funcție a celor două și a medicului de gardă.

Suspendarea ar fi valabilă 60 de zile, cu posibilitatea de prelungire sau revenire asupra deciziei. Conform legii, în această perioadă de timp drepturile salariale ar fi tăiate.

Cele două salariate ale Maternităţii au depus acţiunile la instanţă la începutul acestei săptămâni. Marți, 29 august, acțiunile „contestaţie decizie suspendare contract de muncă” au fost înregistrate la Secția I civilă a Tribunalului Botoșani.

Citește și Probleme cu grinzile de la poduri pe Autostrada Moldovei Ploiești – Buzău

Asistenta contestă raportul DSP

Așa cum ați putit citi în Monitorul de Botoșani, doi martori cheie au fost ignorați de raportul preliminar înaintat de DSP către Ministerul Sănătății. 

Astfel, două colege de salon ale Alexadrei au povestit pentru Monitorul, cu lux de amănunte, tot ce s-a întâmplat în noaptea fatidică.

Cele două au povestit că tânăra mămică ar fi fost îngrijită de asistentă pe tot parcursul nopții, în ciuda raportului DSP, care a luat în calcul doar planul de îngrijire al pacientului, unde nu erau trecute toate aceste aspecte.

La rândul ei, infirmiera a contestat decizia pentru că nu ar fi fost solicitată de Alexandra să o ajute să meargă la baie, tânăra dorind să facă singură acest lucru. Ieri, atât medicul, cât şi asistenta şi infirmiera au fost audiate şi la Colegiul Medicilor.

Continuarea în Monitorul de Botoșani.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Au ajutat bolnavi, orfani și oameni sărmani | Bihoreanul

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Elevii olandezi au...

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă | De Brăila

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă. Tânărul...