Metoda Loverboy continuă să facă victime. Arestați pentru trafic de persoane VIDEO

Data:

Metoda Loverboy continuă să facă victime. Polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul de Combatere a Grupurilor de Criminalitate Organizată din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au documentat activitatea infracțională a două persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, șantaj, proxenetism și influențarea declarațiilor.

YouTube video

Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că, începând cu toamna anului 2021 și până în luna februarie 2024, persoanele cercetate, în baza unei înțelegeri prealabile, ar fi recrutat două persoane vătămate, prin simularea unor sentimente de iubire (metoda loverboy) și profitând de starea acestora de vădită vulnerabilitate cauzată de condiția socială și situația materială precară, după care le-ar exploatat sexual prin obligarea la practicarea prostituției.

Racolate și exploatate în țară și străinătate

În acest scop, ar fi transportat și adăpostit persoanele vătămate în apartamente închiriate în regim hotelier, situate atât în România (București, Constanța, Mioveni, Pitești, Târgoviște), cât și în Germania și Elveția, însușindu-și sumele de bani obținute din activitatea infracțională.

În luna august 2023, aceștia ar fi exercitat acte de constrângere psihică asupra uneia dintre persoanele vătămate, în scopul de a o determina să renunțe la intenția sesizării D.I.I.C.O.T. cu privire la infracțiunea de trafic de persoane.

Începând cu toamna anului 2021 și până în luna februarie 2024, una dintre persoane ar fi înlesnit unei femei practicarea prostituției, prin asigurarea transportului și cazării în diverse locații din România,  Germania și Elveția, beneficiind de sumele de bani astfel obținute.  

De asemenea, în cursul lunilor noiembrie și decembrie 2023, aceeași persoană ar fi constrâns, prin amenințări cu exercitarea unor acte de violență, o rudă apropiată a uneia dintre persoanele vătămate, pentru a o determina pe aceasta să-i achite o datorie. 

Citește și: Declanșând războiul din Ucraina, Rusia și-a sabotat propria integritate teritorială

Precizăm că ambele persoane sunt recidiviste, fiind condamnate anterior pentru săvârșirea unor infracțiuni de aceeași natură.

În prezent, acestea se află în cursul judecății în fond la instanță, într-o altă cauză penală instrumentată de procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, având ca obiect și infracțiunile de trafic de persoane, respectiv trafic de minori, săvârșite în perioada anilor 2018 – 2019.

Arestați preventiv pentru metoda Loverboy

Ieri, 9 februarie, în urma a două percheziții efectuate, au fost găsite ambele persoane vătămate exploatate prin metoda Loverboy. De asemenea au fost descoperite și ridicate înscrisuri de interes pentru cauză, mai multe telefoane mobile, precum și alte mijloace de probă.

În aceeași zi, judecătorul de drepturi și libertății din cadrul Tribunalului București a dispus arestarea preventivă a celor două persoane, pentru 30 de zile.

Citește și: Declarațiile scandaloase ale lui Teodosie s-au întors împotriva lui: cea mai mică prezență la Boboteaza din Constanța

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic și Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală.

Acțiunea a fost realizată cu sprijinul polițiștilor din cadrul serviciilor centrale ale Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și luptătorilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei Vlad Țepeș.

În cauză, s-a cooperat cu autoritățile de aplicare a legii din Germania și Elveția, prin intermediul Birourilor de Legătură ale Atașaților de Afaceri Interne la București.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

FOTO arhivă

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
2 COMENTARII
  1. Româncele au luat cu asalt Elveția, unde prostituția e legală: ”A plăti pentru sex e la fel de simplu ca a comanda un Uber”
    „…situatia materiala precara… cel mai multe sunt romance”___–___adica -iarasi- saracia, cu toate acestea, atata timp cat respectivele femei/fete, nu au fost sub limita de varsta legala si nu sunt handicapate mental, trebuie sa fim realisti si sa intelegem ca nu in zadar prostitutia este cea mai veche profesie din lume*, adica aceste femei NU au fost deloc inselate prin metoda zisa, AU STIUT de la bun inceput ce urmeaza si -probabil- le-a si placut, altfel au avut ocazia de o suta de ori/zi sa iasa din combinatie, insa prostitutia ofera o oportunitate unica, se fac bani „lucrand din pat”( mai bine ca „lucrand de acasa”, plus -macar ocazional- placere suprema… Elvetia, „misca” anual 3 MILIARDE euro doar din prostitutie, romanilor le place sa se dea cu parfumuri de Mimosa Pudica, vezi doamne !, ” fata noastra este director adjunct-la nu stiu ce firma- in Elvetia, si d’aia ne trimite cate 5- 6 sute de euro/luna, dar in realitate ea practica renumita profesie, asa ca mai usor cu incriminari bazate pe chestii foarte discutabile, si -desigur- pe o lege cu adevarat anacronica, pentru ca chiar in Romania, se practica prostitutia DIN GREU, insa nu se recunoaste, iar statul pierde milioane anual, bani ce intra in buzunarele unui grup de persoane ” cu initiativa”, uneori chiar politisti sau din alte structuri oficiale…Pentru ca NU se platesc taxe, iar bolile cu transmitere sexuala( chiar si raia, desi nu este chiar o asa boala) sunt in afara oricarui control, de unde alte pierderi uriase, prin tratamente…Solutia este deschiderea de bordeluri, bine monitorizate de stat, unde tot personalul trebuie sa fie feminin, in asa circumstanta, statul ar incasa sute de milioane euro/anual doar din taxe, iar respectivele boli ar fi masiv restranse…

    ( Lia Damian Sambata, 10 Februarie 2024, ora 09:56-Ziare.com )Româncele au luat cu asalt Elveția, unde prostituția e legală: ”A plăti pentru sex e la fel de simplu ca a comanda un Uber”(…)

  2. pentru a nu uita de asterisc: ” Viitor de aur tara noastra are!”, probabil actrita romanca(Nadia Grey) a avut o premonitie cand a jucat in filmul „The Oldest Profession ( Le Plus Vieux Métier du monde)”, la egal cu mari nume ale epocii, Michele Mercier, Janne Moreau, Raquel Welch, fiecare la sectiunea cronologica, N G, la sectia „Paris Today”…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Accident grav în Argeș. Un mort şi doi răniţi

Accident grav în Argeș. Un bărbat a murit şi...

Protest la Cotroceni, după ce Iohannis a dat liber la furat 1 milion de euro

Protest la Cotroceni, organizat de Corupția Ucide, după ce...