Un fost consilier al ministrului Daea nu poate justifica 224.743 euro | Ziarul de Iași

Data:

Un fost consilier al ministrului Daea nu poate justifica 224.743 euro. Procesul a fost inițiat după o plângere a Agenției Naționale de Integritate, care a verificat averea lui Mihai Amarandei în perioada 2017-2019, pe când era consilier al lui Petre Daea.

ANI a găsit o diferență de 188.200 euro între veniturile și cheltuielile declarate de Amarandei în acea perioadă.

Comisa de cercetare a averilor de pe lângă Curtea de Apel a refăcut calculele, ajungând la o sumă rotundă de un milion de lei.

Dosarul a fost înaintat instanței pentru soluționarea cauzei, ceea ce reprezintă ultima șansă a lui Amarandei de a demonstra că totul este în regulă. Dacă milionul de lei nu va fi găsit, el poate fi confiscat.

Citește și: Începe Hackathonul bunei guvernări. Ce au făcut primarii cu banii noștri

Un fost consilier al ministrului Petre Daea

Mandatul lui Amarandei a încetat la începutul lui noiembrie 2019. Trei săptămâni mai târziu, ANI s-a sesizat cu privire la neconcordanțele din declarațiile de avere depuse de acesta și a început cercetările.

După o primă sancțiune de 100 de lei aplicată lui Amarandei pentru că nu depusese declarația de avere și cea de interese de la sfârșitul mandatului, inspectorii ANI au luat la puricat veniturile și cheltuielile efectuate de acesta, cerând detalii de la Ministerul Agriculturii, Administrația Județeană a Finanțelor Publice Iași, Oficiul Național al Registrului Comerțului, Agenția Națională de Cadastru, de la primăriile Golăiești, Dumești și Iași, unde Amarandei deținea proprietăți imobiliare, de la BRD, Biroul de Credit, Direcția Regim Permise Iași sau Bursa de Valori București.

Citește și: Cătălin Cîrstoiu despre retragere: Până acum o săptămână eram un om respectat

Cercetările au durat aproape trei ani, concluzia fiind că Amarandei cheltuise în perioada 2017-2019 cu 188.000 de euro mai mult decât câștigase.

Continuarea, în Ziarul de Iași!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: ziaruldeiasi.ro

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
1 COMENTARIU
  1. „… mai mult decat castigase…”___–__adica mai mult decat castigase legal si -eventual- platise taxe, practic cam asta este sistemul romanesc( absolut de la vladica la opinca), FURTUL SI EVAZIUNEA FISCALA, am mai scris de multe ori, undeva in anii 2010, CIA extima ca peste o,5 TRILIOANE dolari au fost externalizati din Romania( ilegal, desigur*) iar eu am spus ca PER TOTAL, Romania a fost devalizata de cel PUTIN UN TRILION DOLARI(EURO)-999 MILIARDE +1 !!!-, practic de la „revolutie” incoace, generatie dupa generatie si chiar leat dupa leat, au dat -fiecare- mii si mii de mari hoti si evazionisti fiscali, as aproxima ca cel putin 500 MII* de persoane, detin -NEDECLARAT SI NU PLATESC TAXE- cel putin un trilion de euro, bani din care folosesc sume pentru a cumpara voturi si pentru a mentine o economie subterana, care produce alti bani , care -la fel- nu platesc taxe, si NU vor fi folositi in dezvoltarea comunitara, deobicei aceasta economie subterana se bazeaza pe importuri de produse straine ( de lux doar pentru ei) de toate categoriile, ceace este inca o lovitura data economiei romanesti…( * chiar si actualul pres-edinte al tarii a trimis zeci de mii de euro rudelor din Florida, pentru a-i asigura un adapost in „caz de” si sute de mii de euro rudelor imediate, stabilite in Germania, evident, bani „munciti”, obtinuti din „meditatii” si „alte surse”…///** in acesti 500 MII de mari evazionisti sunt -fara greseala- cuprinsi majoritatea politicienilor, mai-marilor din administratie(inclusiv din cea locala), „magistratii si interlopii…)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Victor Micula scapă de închisoare | Bihoreanul

Victor Micula scapă de închisoare, într-un dosar în care...

„Viza de flotant” pentru alegeri. Investigația unui ONG din Câmpina | Oglinda de Azi

„Viza de flotant” pentru alegeri. Investigația unui ONG din Câmpina...

Cine sunt primarii care au atras finanțări-record din PNRR

Primarii USR au profitat din plin de fondurile europene...