Ministerul Apărării despre drona prăbușită: Radarul a indicat o posibilă pătrundere neautorizată

Data:

Ministerul Apărării despre drona prăbușită: sistemul de supraveghere radar a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian național.

Localnicii din Galați și Tulcea au primit mesaje Ro-Alert. La ora 01.41, a fost declarată încetarea măsurilor de alertare în toate zonele vizate.

MApN mai precizează că în noaptea de 29 spre 30 septembrie, forțele ruse au executat o nouă serie de atacuri asupra unor obiective din Ucraina.

Forțele de ordine au reluat căutările în această dimineață, după ce mai localnici din Galați și Tulcea au reclamat posibila cădere a unor obiecte.

Citește și: Drumeții într-un cadru natural de poveste, inclus în patrimoniul UNESCO: Parcul Național Domogled – Valea Cernei

La Galaţi au fost declanşate căutări vineri noaptea după ce un apel la 112 a semnalat că ar fi căzut un obiect într-o zonă din apropierea oraşului. Conform prefectului judeţului Galaţi, zona a fost izolată. 

„A căzut ceva, dar nu ştim ce şi cum, s-a măturat zona, care rămâne izolată până mâine dimineaţă când reluăm căutarea. Local am primit că ar fi căzut ceva.

A sunat cineva din Galaţi la 112. Sunt 20 de jandarmi, 25 de pompieri, 3 autospeciale. Exact aşa s-a spus pe 112 că a căzut ceva, dar nu ştim ce, e posibil să nu fie nimic”, a afirmat sîmbătă noaptea prefectul judeţului Galaţi Claudiu Sorin Gavril, conform presei locale.

Elicopterele armatei survolează zona, transmit televiziunile de știri. Căutările continuă pe câmpul de la marginea muncipiului Galați. Au fost mobilizate forțele de ordine, care caută un obiect despre care un locuitor susține că ar fi căzut în zonă.

Forțele de ordine au decis să se retragă din cămpul de lângă Galați unde au efectuat căutări începând de azi noapte, însă nu au găsit nimic, transmit televiziunile de știri.

Prefectul de Brăila, Iulian Timofei: „Dragi locuitori ai Brăilei, doresc să vă transmit că nu există motive de panică în urma alertei cu drone, emisă prin Ro-Alert. Autorităţile locale şi naţionale au luat măsuri pentru siguranţă şi pentru a monitoriza situaţia cu atenţie.

Este important să rămânem calmi şi să ascultăm cu atenţie indicaţiile oficiale care vor fi furnizate de către autorităţi. În plus, puteţi să vă informaţi din surse de încredere şi să evitaţi răspândirea de zvonuri sau informaţii false”.

Continuare în G4Media!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: roaf.ro)

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

De ce a câștigat România procesul Roșia Montană. Motivarea tribunalului de la Washington

De ce a câștigat România procesul Roșia Montană. Tribunalul...

Sindicatele din penitenciare se alătură protestului declanșat de militarii rezerviști

Sindicatele din penitenciare se alătură protestului declanșat de militarii...

Arhiepiscopul Tomisului trimis în judecată de DNA

Arhiepiscopul Tomisului trimis în judecată de DNA, pentru săvârşirea...

Savantul din România cu șanse la Nobel. Este fizician

Savantul din România cu mari șanse la câștigarea Premiului...