Uimirile, indignările și „reformele” premierului Marcel Ciolacu

Data:

Ajuns premier, Marcel Ciolacu s-a întrecut în declarații privind „risipa bugetară”, „șmecheria” celor care nu-și plătesc dările către stat, aparatul bugetar umflat. Promite o „reformă amplă” și descoperă, uimit și indignat, o realitate care este în bună măsură creația PSD.

Racilele sistemului scoase în evidență de premier, inclusiv în discursul din Parlament de marți, nu sunt o noutate, iar Marcel Ciolacu ar trebui să le cunoască foarte bine. PSD este la guvernare alături de PNL de doi ani deja. Nu a avut premierul, dar a deținut ministere-cheie, printre care Finanțele.

De altfel, din cei 33 de ani post-revoluționari, PSD a fost la putere 20 de ani bătuți pe muchie, în diferite formule și alianțe.

Citește și: Ministerul Apărării: Sistemul de supraveghere radar a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian național/ Localnicii din Galați și Tulcea au primit mesaje Ro-Alert

Premierul Ciolacu pare că descoperă de abia acum disfuncționalitățile majore ale statului, deși chiar în perioada guvernării PSD-PNL unele dintre ele s-au agravat.

Atunci când se revoltă împotriva creșterii numărului bugetarilor, a șefilor și a celor care fac ”simplă prezență la serviciu”, dar primesc „automat sporuri de zeci de mii de lei”, și a celor care „își încasează lună de lună salariul, fără să aibă vreo performanță”, Marcel Ciolacu uită că exact în ultimii ani aceste probleme au prins aripi.

Statul s-a îngrășat în guvernarea PSD-PNL

De pildă, în primele 7 luni ale acestui an s-au făcut peste 4200 de noi angajări la stat, majoritatea în administrația publică locală, potrivit Ministerului Finanțelor.

Angajările au continuat nestingherite, deși sistemul era oricum supraponderal – în total la stat lucrează 1.283.500 de oameni. Cel mai mare număr din istorie.

Continuare în Europalibera.org!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Guvernul României / Facebook)

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related