România va boicota meciurile cu Rusia, a anunțat Federația de Fotbal

Data:

România va boicota meciurile cu Rusia. Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a decis vineri ca naționala să nu dispute niciun meci, oficial sau amical, cu selecţionatele Rusiei, indiferent de nivel.

„În şedinţa Comitetului Executiv de azi, 29 septembrie 2023, a fost dezbătută şi decizia UEFA de a reprimi selecţionatele U17 ale Rusiei, feminin şi masculin, în competiţiile UEFA.

Referitor la decizia Comitetului Executiv UEFA din data de 26 septembrie, 2023, privitoare la participarea echipelor naţionale U17 ale Federaţiei Ruse, administraţia FRF face următoarele precizări: Federaţia Română de Fotbal înţelege argumentele invocate de Comitetul Executiv UEFA şi este de acord că, sub nicio formă, copiii nu ar trebui să sufere din cauza acţiunilor nesăbuite ale autorităţilor unui stat.

Citește și VIDEO Drumarii au turnat asfalt peste un câine mort, pe un drum din Sibiu

În acelaşi timp FRF consideră că fotbalul şi sportul, în general, nu pot fi rupte de valorile juridice, instituţionale şi economice care au transformat Europa într-un spaţiu al păcii, al libertăţii şi al prosperităţii economice.

În consecinţă, FRF consideră că trebuie să fie solidară cu spiritul sancţiunilor afirmate de instituţiile europene şi naţionale şi nu va disputa nicio partidă oficială sau amicală cu selecţionate ale Federaţiei Ruse”, se arată în comunicatul FRF, preluat de Agerpres.

Federaţia Română de Fotbal a precizat că aşteaptă finalizarea procedurilor pentru implementarea acestei decizii a Comitetului Executiv UEFA, având convingerea că regulamentul competiţiei va respecta poziţia fiecărei federaţii naţionale.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Sursa foto – Radio România Actualități

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Doi oameni de bază ai fostului primar Tudorache se regăsesc pe listele PSD din Sectorul 1

Doi oameni de bază ai fostului primar Tudorache se...

Mesajul lui Florin Piersic: „Sunt viu” și asta datoria minunaților doctori care mă îngrijesc

Mesajul lui Florin Piersic, din spital, după o perioadă...

10.500 de fapte contravenționale, constatate în doar 24 de ore

10.500 de fapte contravenționale, constatate în doar 24 de...