Ministrul de Externe al Republicii Moldova a demisionat din funcție

Data:

Ministrul de externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu, și-a anunțat miercuri demisia din funcție. El a anunțat că are nevoie „de o pauză”, informează Ziarul de Gardă.

Întrebat dacă ar urma să ocupe funcția de negociator-șef cu UE în procesul de aderare a R. Moldova, oficialul a declarat că răspunsul va fi făcut public mai târziu, „parțial, probabil chiar astăzi”.

„Astăzi, cu un amalgam de sentimente, dar cu convingerea fermă că alături de doamna președintă Maia Sandu și echipa de guvernare am reușit să realizăm o serie de obiective fundamentale pentru țara noastră, în acești doi ani și jumătate, doresc să vă anunț că am luat decizia de a-mi depune mandatul de viceprim-ministru și ministru al Afacerilor Externe al R. Moldova.

În Guvernele conduse de Dorin Recean și Natalia Gavrilița, și cu sprijinul majorității parlamentare, am reușit să punem R. Moldova ferm pe calea aderării la Uniunea Europeană și pe viitoarea hartă lărgită a Uniunii.

Citește și: Un alt avocat reclamă presiuni pentru a se retrage din dosarul „Ferma Dacilor”

Acum doi-trei ani aceste obiective păreau de neimaginat, dar prin efort comun am reușit să ridicăm R. Moldova din cea mai rușinoasă perioadă din istoria diplomației noastre, perioadă în care diplomația s-a aflat în slujba oligarhilor.

Am reușit să aducem țara noastră în cea mai dinamică, recunoscută și apreciată fază a serviciului diplomatic și a prezenței R. Moldova pe harta internațională”, a declarat Nicu Popescu, în cadrul unei conferințe de presă, potrivit sursei citate.

Cine va fi noul ministru de Externe

Vicepreședintele Parlamentului Mihai Popșoi va ocupa funcția de ministru de Externe, începând de săptămâna următoare. Anunțul a fost făcut miercuri, la începutul ședinței Guvernului, de către prim-ministrul Dorin Recean, potrivit Ziarul de Gardă.

Portofoliul de Integrare Europeană va fi preluat de secretara de stat de la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) Cristina Gherasimov care va conduce Ministerul pentru Afaceri Europene, a mai anunțat Recean, fără a preciza când va fi instituit noul minister.

Remanierile vin după ce ministrul Nicu Popescu și-a anunțat demisia din funcție.

Citește și: România nu mai produce nimic. O minciună ușor de combătut


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Școala omoară curiozitatea copiilor. Legătura dintre predarea Matematicii și teoriile conspirației

Școala omoară curiozitatea copiilor, arată Cristian Hatu, președinte al...

Proteste la Budapesta împotriva sistemului Orban. Pierde premierul maghiar controlul?

Proteste la Budapesta. Viktor Orban nu reuşeşte să gestioneze...

CSAT a dispus măsuri de întărire a Forţelor Armate Române

CSAT a dispus măsuri de întărire a Forţelor Armate...