Ministrul de Externe al Ungariei, deranjat de cum e văzută țara sa în UE: Ni se spune că suntem oamenii lui Putin

Data:

Argumentele UE privind pacea în Ucraina, potrivit cărora condiţiile nu sunt deocamdată prielnice pentru negocierile privind soluţionarea conflictului, sunt prefăcute şi contraproductive, în timp ce Ungaria continuă să solicite încetarea focului şi negocieri de pace cât mai curând posibil – a declarat sâmbătă ministrul afacerilor externe şi comerţului exterior, Péter Szijjártó, potrivit MTI.

Luând cuvântul în cadrul MCC Feszt de la Esztergom în timpul unei discuţii despre provocările politicii externe şi comerţului exterior al Ungariei, ministrul a susținut că de la invadarea Ucrainei, care a început cu peste 500 de zile în urmă, Europa s-a scufundat într-o psihoză a războiului, iar politica externă comună s-a redus la această problemă unică.

Citește și Un virus din China, transmis de căpuşe, se răspândeşte în Europa

„Când vorbim despre pace, ni se spune că suntem oamenii lui Putin” „De mai bine de 500 de zile nu vorbim decât despre război. Cu toate că ştim exact ce crede fiecare despre acest război. Practic, toată lumea gândeşte la fel. Acest război este rău, este brutal, în acest război mor oameni, o ţară este practic distrusă, războiul trebuie să înceteze, trebuie condamnat, trebuie indicat în mod clar cine este agresorul şi cine este victima”, a spus ministrul.

„Degeaba încearcă unii să demonstreze contrariul, aceste aspecte nu se discută. Dar de 500 de zile nu vorbim decât despre asta (…) Iar când noi cerem să vorbim despre pace, ni se spune că suntem oamenii lui Putin, propagandişti ai Kremlinului, prietenii sau spionii ruşilor şi aşa mai departe”, a argumentat el. „Eu însă cred că este în interesul Ucrainei, al poporului ucrainean, al Europei şi chiar al întregii lumi ca în sfârşit să fie pace”, a adăugat ministrul. (Hotnews)

Foto: Russian Foreign Ministry Press Service / AP / Profimedia

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un europarlamentar german a fost atacat în timpul campaniei electorale. A ajuns la spital

Un europarlamentar german a fost atacat și a fost...

Super-dronele care vor ajunge în Ucraina din SUA | Aktual24

Super-dronele care vor ajunge în Ucraina din SUA sunt...

Măsură radicală: Marea Britanie deportează imigranții ilegali în Rwanda

Marea Britanie deportează imigranții, indiferent de originea aceastora, în...

Chipul unei femei de Neanderthal, reconstiuit de savanți | Aktual24

Chipul unei femei de Neanderthal, reconstituit de savanți, pe...