Producătorii de brânză din Italia își răcoresc vacile pentru a menține producția de lapte

Data:

Crescătorii de vaci de lapte din Italia folosesc din ce în ce mai mult ventilatoare și aspersoare uriașe pentru a-și ajuta vitele să facă față căldurii extreme, scrie FT.

În timp ce Italia s-a sufocat sub un val de căldură săptămâna trecută, turma de vaci a lui Roberto Gelfi s-a bucurat de privilegiile răcoroase de a fi furnizori de lapte pentru brânza Parmigiano-Reggiano. De dimineața până seara, ventilatoare gigantice au funcționat la viteză maximă pentru a răcori vitele, a căror producție de lapte poate scădea cu 10 % în condiții de stres termic. Între timp, mașini speciale au stropit vacile cu o perdea de apă.

Citește și Un virus din China, transmis de căpuşe, se răspândeşte în Europa

Gelfi, în vârstă de 58 de ani, proprietar al fabricii de lactate Zecca del Carzeto, a instalat pentru prima dată răcitoarele pentru vaci în urmă cu mai bine de zece ani, pe atunci folosindu-le doar în orele cele mai fierbinți din cele mai călduroase două luni. Acum, sistemele de răcire funcționează de obicei cinci luni pe an, chiar și 16 ore pe zi, totul cu cheltuieli considerabile.

“De obicei, vacile au de suferit atunci când temperatura depășește 26C”, a declarat Gelfi, care este președintele filialei din Parma a Confagricoltura, cea mai veche asociație de agricultori și întreprinderi agricole din Italia. Cum să mențină vacile răcoroase și confortabile într-o lume care se încălzește este o preocupare considerabilă pentru crescătorii de vaci de lapte din regiunea italiană Emilia-Romagna, unde celebrul Parmigiano Reggiano este produs în conformitate cu un cod strict de aproape 17 pagini, titrează Economedia.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Economedia.ro
Economedia.ro
Economedia este site de știri și analize economice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Riscul unui nou război. Avertismentul președintelui Azerbaidjanului| Aktual24

Riscul unui nou război. Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev a...

Majoritatea europenilor au o părere negativă despre Viktor Orbán | SONDAJ

Majoritatea europenilor au o părere negativă despre Viktor Orbán,...