Neamuri și pile politice parazitează primăria unei comune din Iași | Reporter de Iași

Data:

Neamuri și pile politice parazitează primăria unei comune din Iași. Soț, soții, cumnați, fii și fiice: Primăria și serviciile publice din comuna Scânteia se obțin doar în circuit închis.

Emanuel Ifteme, muncitor necalificat, este feciorul lui Sorin Ifteme, consilier achiziții publice. „Emanuel Ifteme este contractual pe mediu. Și plus de asta, îmi suplinește și partea de calculatoare. Copilul se pricepe. Se strică o imprimantă…”, a explicat primarul Mihai Darabană (PNL).

Marți, pe 16 aprilie, tânărul Ifteme a fost în Iași, a strâns semnături de susținere pentru primarul Mihai Chirica (PNL). „Și-a luat liber. E timpul liber al unui angajat”, l-a apărat Darabană.

Citește și: Agenția Națională de Integritate îl protejează pe Cătălin Cîrstoiu. Nu răspunde dacă este în incompatibilitate

Neamuri și pile politice parazitează primăria

În Primăria Scânteia, a lucrat și cumnata primarului, Adelina Loredana Stoica. Întâi a fost consiliera viceprimarului, apoi angajată permanent pentru ca, în ultimul an, să plece prin transfer la Primăria Miroslava, unde a făcut reîntregirea familiei cu Corina Darabană, nevasta primarului din Scânteia.

Altă încrengătură: Lucica Agachi, deși are vârstă de pensie, face cât trei: casierie, executări silite și suplinește și activitatea operatorului de rol. Fata lui Agachi este Viorela Cârlescu, directoare școlii Scânteia. Soțul Viorelei este Vasile Cârlescu, cadru tehnic PSI la Primărie, deci coleg cu mama-soacră.

La Primărie mai sunt și alte neamuri. Despre unele, primarul a spus, plastic: „Le-am moștenit”.

Citește și: Un primar colaborator al Securității candidează pentru al optulea mandat. Este în funcție de 30 de ani

Toată familie Ifteme lucrează în Primărie. Fiul e în campanie

Familia Ifteme: Sorin, capul familiei, este consilier achiziții publice. Cu tot cu sporuri pentru proiecte europene, are un brut de aproximativ 12.000 lei (peste 7.000 lei net).

Primăria îl plătește și pe el, dar dă bani și unei firme specializate în achiziții publice.

Continuarea, în Reporteris.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Reporteris.ro)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

„Veranda”, un dosar care dezvăluie caracatița imobiliară din Iași | Ziarul de Iași

„Veranda”, un dosar care dezvăluie caracatița imobiliară din Iași...

Focar de pestă porcină africană, confirmat la o fermă din Olt | Reporter24

Focar de pestă porcină africană, confirmat la o fermă...

Candidatura unui condamnat susținut de AUR a fost respinsă | Reporter24

Candidatura unui condamnat susținut de AUR a fost respinsă....