Agenția Națională de Integritate îl protejează pe Cătălin Cîrstoiu. Nu răspunde dacă este în incompatibilitate

Data:

Agenția Națională de Integritate îl protejează pe Cătălin Cîrstoiu. Toate demersurile PRESShub de a lămuri dacă medicul-candidat al alianței PSD-PNL este în incompatibilitate sau nu au eșuat.

Medicul Cătălin Cârstoiu este manager al Spitalului Universitar de Urgență București (SUUB) și decanul Facultății de Medicină din cadrul Universității „Carol Davila” din București (UMFB). De asemenea, mai este și șeful Secției Ortopedie-Traumatologie I (suspendat), în cadrul spitalului pe care îl conduce. În același timp, prestează și ca medic.

Ce am cerut de la ANI

PRESShub a trimis pe 2 aprilie, o solicitare către Agenția Națională de Integriate, pe mail, la o adresă la care am mai comunicat anterior, în care a cerut instituției să lămurească următoarele întrebări.

1. Există o stare de incompatibilitate deținerea mai multor funcții cu normă întreagă la stat? În cazul domnului Cîrstoiu, 4.

2. Există un conflict de interese din faptul că o persoană deține funcții de conducere în două instituții publice diferite?

Până pe 15 aprilie, nu am primit nici un răspuns. Toate încercările noastre de a contacta telefonic biroul de comunicare al ANI au eșuat. Pur și simplu, telefonul sună în gol, nu a răspuns nimeni zile la rând.

Pe 15 aprilie, am revenit cu un nou mail, întrebând instituția dacă are totuși un răspuns, oricare ar fi acesta, cu privire la starea de incompatibilitate a medicului Cătălin Cîrstoiu. Deocamdată, din nou, nici un răspuns.

Citește și: Cum reușește Cătălin Cîrstoiu să îndeplinească 4 funcții importante într-o zi: nu răspunde la telefon

Agenția Națională de Integritate îl protejează pe Cătălin Cîrstoiu. Nu este prima dată când refuză un răspuns

Nu este prima dată când Agenția Națională de Integritate, condusă de o persoană propusă în funcție de către PSD, refuză să lămurească publicul despre eventualele incompatibilități ale candidatului comun PSD-PNL.

Hotnews a scris că, în octombrie 2020, Corpul de Control a descoperit că dr. Cătălin Cîrstoiu era manager la SUUB și lucra la ANEMONA, clinica privată a familiei. Corpul de Control a scris în raport că ANI trebuie să investigheze cazul.

În 10 aprilie 2024, Hotnews.ro a publicat documente care arată că dr. Cîrstoiu a lucrat și în toamna lui 2023 ca manager la stat, dar trimitea pacienții în privat, unde-i consulta la clinica familiei lui. Iar pacienții plăteau pe altă firmă, tot a familiei Cîrstoiu.

ANI a răspuns jurnaliștilor că informațiile solicitate referitoare la activitatea de evaluare a inspectorilor de integritate nu se încadrează în categoria informațiilor de interes public prevăzute de Legea nr. 544/2001, coroborată cu dispozițiile Legii nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice.

ANI susține că „instituția nu poate furniza date și informații cu privire la cauzele aflate pe rolul Agenției, respectând astfel unul dintre principiile după care se desfășoară activitatea de evaluare, respectiv „ (…) confidențialitatea (…)”.

Aceasta în condițiile în care speța se referea la o situație din 2020, deci în urmă cu 4 ani.

Citește și: Un primar colaborator al Securității candidează pentru al optulea mandat. Este în funcție de 30 de ani

Cine este Florin Moise, șeful ANI. Numit de PSD

Florin Ionel Moise, președintele Agenției Naționale de Integritate (ANI), este fratele lui Sorin Moise, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, fiind propus în funcție de PSD.

Potrivit declarațiilor de avere de anul trecut, cei doi provin din județul Brăila și dețin terenuri agricole în localitatea Tufești. Florin Moise deține 11 hectare de teren agricol în localitatea amintită, în timp ce fratele său, Sorin, are 35 de hectare în aceeași localitate.

Fermier de meserie, Sorin Moisă (42 de ani) a fost numit secretar de stat în ministerul Agriculturii în ianuarie 2022 prin decizie a premierului Nicolae Ciucă. El a fost propus de organizația județeană PSD Brăila.

La momentul numirii, el conducea Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.

Citește și: Președintele ANI, cel care l-a acuzat pe Nicușor Dan de abuz în serviciu, este fratele unui secretar de stat PSD din Ministerul Agriculturii


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță este redactor-șef al PRESShub (presshub.ro), din ianuarie 2022. Anterior, a fost redactor-șef al revistei Newsweek România, din 2018 până în 2021, și cotidianului România liberă, între 2015 și 2017. Este absolvent de Jurnalism, în cadrul Universității „Al.I.Cuza” din Iași, și a urmat un master în Managementul instituțiilor mass-media (fără disertație) la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Și-a început cariera la Opinia studențească, cunoscuta școală de presă din Iași. A lucrat în presa locală, apoi a devenit corespondent pentru Iași al cotidianului Evenimentul Zilei. Din 2004, a coordonat pentru șase luni secția de corespondenți a Evenimentului Zilei. A mai lucrat la săptămânalul Prezent și a colaborat cu revistele Dilema Veche și Suplimentul de Cultură. Este co-autor în volumele „Mass-media și democrația în România post-comunistă” (ed. a II-a), Ed. Institutul European, Iași, 2013, și „COVID - 19. Dimensiuni ale gestionarii pandemiei”, Editura Junimea, Iași, 2020.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related