Nicolae Ciucă a fost la televizor mai des decât a condus ședințele Senatului

Data:

Nicolae Ciucă a fost la televizor mai des decât a condus ședințele Senatului, arată o statistică realizată din momentul în care președintele PNL a preluat șefia camerei superioare a Parlamentului.

„Din septembrie 2023, de când a preluat funcția de președinte al Senatului, a prezidat 5 ședințe ale Senatului din 38 pe care ar fi trebuit să le conducă (luând în calcul și ședințele comune cu Camera Deputaților).

Apariții media a avut 6, toate distribuite pe pagina de Facebook a Senatului României”, arată o numărătoare făcută de Alexandra Pavelescu, membră în Consiliul Național al REPER.

Nicolae Ciucă a fost la televizor prima dată la Kanal D, în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, pe 15 octombrie. A urmat, la scurt timp, TVR Info, pe 19 octombrie.

A mers de două ori la Digi24, pe 23 noiembrie și 12 decembrie. La Antena 3, în emisiunea „Sinteza Zilei”, a lui Mihai Gâdea, a ajuns pe 30 ianuarie. Sâmbătă, 3 februarie, a participat la emisiunea „Insider politic” de la Prima TV.

În plus, a mai avut o apariție filmată și la DC News, pe 20 decembrie 2023.

în schimb, Nicolae Ciucă nu este văzut la fel de des la Senat. Nu a participat nici măcar la ședința de reluare a sesiunii parlamentare. Anteriorii președinți ai Senatului nu au lipsit de la acest moment inaugural.

Citește și: Tot mai mulți polițiști sunt anchetați penal. Ce se întâmplă?

Bani de la PNL pentru televiziuni. Contracte retrase

Nicolae Ciucă a fost la televizor mai ales în locurile în care, potrivit informațiilor din presă, PNL dă mulți bani. Astfel, Libertatea a scris în decembrie că liberalii au alocat site-ului Digi24 un milion de euro. Mulți bani și pentru site-urile Antenei 3, RTV sau Realitatea.

Citește și: Un milion de la PNL pentru site-ul Digi24, bani publici

„Site-ul digi24.ro a reprezentat principala sursă prin care mesajele PNL au fost distribuite către public în ultimul an, fiind cel mai mare contract al liberalilor cu presa: aproape un milion de euro în 2023, potrivit mai multor surse din partid.

Niciun articol nu a fost marcat ca publicitate politică, deși PNL, dar și PSD, care a folosit aceeași strategie, au folosit bani publici pentru a plăti articolele comandate”, a scris jurnalistul Cristian Andrei.

Acesta menționează că, la o lună după publicarea investigației, conducerea Digi24 a decis să întrerupă contractele cu PSD și PNL.

„Unii spun că decizia a fost luată după investigația Libertatea. Alții spun că Digi24 s-a săturat de comenzile insistente venite de la PNL. A treia variantă este că așa au dorit ei”, a scris Cristian Andrei.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ce efecte are populismul asupra economiei | Revista22

Ce efecte are populismul asupra economiei? Consecințele sunt numeroase...

Nicușor Dan acuză mafia imobiliară din București, care intimidează prin procese în care cer despăgubiri uriașe

Nicușor Dan acuză mafia imobiliară din București, despre care...

A treia cea mai mică speranţă de viaţă din UE este în România

A treia cea mai mică speranţă de viaţă din...

Cât a costat „propaganda” făcută de partide, din bani publici, în primele luni din 2024

Cât a costat „propaganda” făcută de partide numai în...