Nicolae Ciucă: Părinții și bunicii noștri au trăit cu poveștile și așteptarea sosirii americanilor pentru a ne elibera de ocupația ruso-sovietică

Data:

Luni, 11 iulie, se împlinesc 25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic între România și Statele Unite ale Americii.

„Inițiat la 11 iulie 1997, cu prilejul vizitei la București a Președintelui Statelor Unite William J. Clinton, Parteneriatul Strategic reprezintă un reper esențial al politicii externe a României, alături de apartenența la Uniunea Europeană și NATO”, a transmis, luni, Premierul Nicolae Ciucă.

„Parteneriatul Strategic cu SUA s-a vrut un simbol al faptului că România nu a fost uitată în primul val al extinderii NATO”

Premierul a amintit că Parteneriatul Strategic cu Statele Unite marchează începutul consacrării orientării occidentale a României și integrării sale în structurile europene și euro-atlantice.

„Părinții și bunicii noștri au trăit cu poveștile și așteptarea sosirii americanilor în România pentru a ne elibera de ocupația ruso-sovietică. Un regim străin României a dominat țara noastră 45 de ani, după al Doilea Război Mondial, și a adus multă suferință și multă alterare a societății românești. Parteneriatul Strategic cu Statele Unite s-a vrut un simbol al faptului că România nu a fost uitată în primul val al extinderii NATO și că pasul său decisiv și garanțiile de securitate vor veni”, a mai spus prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Potrivit premierului, Parteneriatul Strategic a fost și un instrument eficient de consolidare a cooperării bilaterale în domenii de interes reciproc, precum promovarea valorilor transatlantice, apărare și securitate, economie și comerț, energie, educație.

Detalii, AICI! Foto: Facebook Guvernul României

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).
2 COMENTARII
  1. Nu numai parintii nostri au trait gindind si sperind la venirea americanilor ci si multi dintre copii lor ce nu a inteles niciodata cum a fost posibil ca o intrega generatie ,acum aproape disparuta ,sa accepte socialismul multilateral dezvoltat ce a culminat cu forma cea mai nociva numita comunism .Norocul nostru este nu numai America (SUA) acum vedem cit de importanta a fost si venirea trupelor france si cit de importanta a fost aderarea la structurile UE ca si pozitionarea scuturilor antiracheta MAMBA si Deveselu . Doar sa va imaginati ce ar fi fost daca anumiti simpatizanti ,ce cindva dadeau mina cu fostul numar unu din SUA , ar fi preluat puterea absoluta .

  2. minte cu nerusinarea caracteristica varfurilor conducatoare(din Romania), tatal sau-in perioada cand inca se mai spera -pe la 1948-1950) era tablagiu (sau doar gradat) in armata romana, care era indoctrinata la refuz, sa urasca capitalismul si capitalistii, in special pe americani, si era ” pregatita”(macar mental-altfel , cu ghioagele!) sa lupte imoptriva acestora…Asa ca palavrageala lui ciuca, s-ar putea sa aiba un scop mai precis, ar vrea sa-l transforme pe tablagiul cel batran in dizident al regimului comunist, care -vezi drace!- tocmai d’asta nu a ajuns si el general, pentru ca era proamerican…Si cu toate farfastacurile lui, la o adica, ciuca ar redirectiona Romania spre Rusia, cat ai zice „La stanga-n prejur!”…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Îndemn la vot impresionant: „Un mesaj pentru nepotul meu” | VIDEO

Îndemn la vot impresionant la vot realizat de Parlamentul...

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se întoarce la DNA Oradea

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se...

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone...