Noi lucrări în Prelungirea Ghencea, între Pasajul Domnești și Cartierul Latin

Data:

Noi lucrări pe Prelungirea Ghencea: Contractul pentru modernizarea lotului 5 al bulevardului Prelungirea Ghencea începe din 20 februarie, termen de la care se calculează cele 12 luni pentru proiectare și execuție.

Este un lot cu o lungime de un kilometru între Pasajul Domnești de pe Centura Capitalei și Cartierul latin pe care CNAIR l-a preluat pentru modernizare, iar contractul a fost semnat pe 5 ianuarie 2024 cu Tracon.

Pe loturile 1 și 2 PMB lucrează cu Trustul de Clădiri Metropolitane, iar loturile 3 și 4 ale bulevardului Prelungirea Ghencea au fost lansate în licitație.

Constructorul român Tracon este firma care a finalizat lucrările începute de Straco la Pasajul Domnești. Lucrările de lărgire se fac pentru o lățime cuprinsă între 34 și 41 de metri, dar cu rezervarea unui spațiu de 8 metri pentru viitoarea linie de tramvai.

Citește și Fermierii din Dolj au blocat punctele de trecere a frontierei de la Calafat şi Bechet

Etapa de proiectare durează 2 luni, iar execuția 10 luni, a transmis vineri, șeful CNAIR, cristian Pistol : ,,Am stabilit astăzi ca pe data de 20 februarie să inceapă lucrărille pentru proiectarea și execuția conexiunii dintre Prelungirea Ghencea și Centura București (DNCB).

Prin contractul semnat la sfârșitul anului trecut urmează ca Prelungirea Ghencea să fie lărgită la patru benzi, între Cartierul Latin (str. Mărăcineni) și Pasajul Domnești Asocierea TRACON SRL. – ACVATOT SRL are la dispoziție 41,91 milioane lei, fără TVA (fonduri europene nerambursabile) și 12 luni (2 luni proiectare și 10 luni execuție a lucrărilor) pentru următoarele lucrări:

– lărgirea la 4 benzi a străzii Prelungirea Ghencea, între strada Mărăcineni și Pasajul Domnești,

– amenajarea trotuarelor pe ambele părți ale drumului și piste de biciclete,

– amenajarea a 2 stații de autobuz,

– amenajarea unei zone mediane pentru construcția ulterioară a unei linii de tramvai cu cale dublă (tramvaiul 41 ). Tot în cadrul contractului vor fi amenajate mai multe intersecții semaforizate inclusiv in zona Cartierului Latin.”

Mai multe aflați din Economedia.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Economedia.ro
Economedia.ro
Economedia este site de știri și analize economice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Semnătura lui Stelian Ion apare fraudulos pe lista de susținători ai Dianei Șoșoacă

Semnătura lui Stelian Ion apare fraudulos pe lista de...

Comunitatea LGBTQ+ are un nou centru comunitar în București

Comunitatea LGBTQ+ are de acum un nou centru comunitar...