Noi percheziții la Primăria Iași. După DNA, a venit și DIICOT

Data:

De circa 30 de minute se desfășoară noi percheziții la Primăria Iași. Acțiunea aparține de această dată celor de la DIICOT, după ce marți, 12 decembrie, descinderea a fost a procurorilor DNA.

Informații pe surse susțin că, în paralel, se desfășoară mai multe percheziții domiciliare la șefi ai Primăriei Iași. Procurorii au descins din nou la birourile Serviciului de Urbanism. Zeci de birouri sunt sigilate. Angajații sunt ținuți pe holuri.Surse interne spun că niciodată n-a fost o acțiune de o asemenea amploare în Primăria Iași.Sunt cercetate mai multe afaceri imobiliare ce poartă semnătura primarului Mihai Chirica.

UPDATE 9.00: Sunt percheziții în mai multe birouri ale unor funcționari importanți din Primărie: Paula Fânaru (șefa GIS-Cadastru), Daniela Vasiliu (cea care a semnat recepția la Blocul Vixen), biroul fostului viceprimar Gabriel Harabagiu precum și la cabinetul primarului Mihai Chirica. 

Citește și: FOTO Târguri de Crăciun fără spectatori. Cazul „Calafat”, repetat în restul țării

Primăria este practic înconjurată de jandarmi. Angajații spun că nici la arestarea lui Gheorghe Nichita, din 2015, nu au fost atâtea forțe de jandarmi în Primărie. Conform surselor, se cercetează mai multe recepții și edificări imobiliare care au fost falsificate în Primărie.

Sunt implicați un număr mare de funcționari de la Urbanism și conducerea Primăriei, până la nivel de primar. Faptele comise sunt deja în sfera criminalității organizate. Aceleași surse susțin că perchezițiile vor fi urmate de audieri la DIICOT Iași. 

Continuarea în Reporter de Iași.


Urmăriți PressHUB și pe Google News

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Dezvoltare prin ştiinţă şi tehnologie | Bihoreanul

Dezvoltare prin ştiinţă şi tehnologie, acesta este obiectivul urmărit...

Cine sunt cei 9 candidați la Primăria Iași. 3 au fost deja respinși | Ziarul de Iași

Cine sunt cei 9 candidați la Primăria Iași. Trei...

Condamnare simbolică în dosarul șpăgii de la UMF Iași | Ziarul de Iași

Condamnare simbolică în dosarul șpăgii de la UMF Iași,...