Noi rețineri în dosarul falsificării certificatelor de vaccinare la centrul din Vama Petea. Peste 3.500 de persoane ar fi obținut certificate false

Data:

DNA a anunțat joi că a extins cercetările în cazul falsificării certificatelor de vaccinare la centrul din Vama Petea și au fost reținute alte trei persoane. Potrivit DNA, există suspiciuni că peste 3500 de persoane fie nu ar fi fost fizic în centrul de vaccinare, ori au fost, dar nu ar fi primit efectiv doza de vaccin.

Potrivit DNA, în acest caz au fost reținute alte trei persoane. Este vorba despre Patricia-Diana Barta, asistent medical în cadrul Direcției de Sănătate Satu Mare, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la luare de mită, complicitate la fals intelectual și complicitate la fals informatic, toate în formă continuată, și două persoane fără calitate specială, fiecare pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la luare de mită, complicitate la fals intelectual și complicitate la fals informatic, toate în formă continuată.

Potrivit procurorilor DNA, cei trei suspecți figurează între persoanele care ar fi intermediat legătura dintre asistentele cedicale și registratorii din centrul de vaccinare Petea implicați în eliberarea certificatelor false de vaccinare și cei interesați de obținerea acelor certificate false.

“Concret, cei trei ar fi procedat la identificarea unor persoane care doreau să obțină adeverințe de vaccinare fără a le fi administrată doza de vaccin, cerând și primind în schimb sume de bani (250 -300 euro). Banii le erau transmiși asistenților medicali din cadrul Centrului de vaccinare Petea implicați în activitățile infracționale descrise în comunicatul anterior, iar o parte li se „întorceau” drept recompensă pentru „serviciile” prestate. Din probele administrate a reieșit că, în perioada 08 septembrie – 02 noiembrie 2021 (supusă analizei până în acest moment) la Centrul de vaccinare Petea figurează în Registrul Electronic Național de Vaccinare (RENV) un număr de 5495 de persoane ca fiind vaccinate. Din analiza datelor au rezultat suspiciuni că peste 3500 de persoane fie nu ar fi fost fizic în centrul de vaccinare, ori au fost, dar nu ar fi primit efectiv doza de vaccin”, a transmis DNA.

În acest dosar, alte cinci persoane, între care două asistente medicale și doi registratori, au fost reținute de DNA în 17 noiembrie, fiind cea mai mare rețea de acest fel descoperită în România. Ulterior, cele cinci persoane au fost reținute preventiv.

Citiți și

Percheziții DNA în Satu Mare și Bihor, într-un dosar de corupție privind vaccinarea „la chiuvetă”

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cum să te ferești de imaginile false create prin tehnologia deepfake

Cum să te ferești de imaginile false create prin...

Cum a fost construit sediul central al Băncii Naționale peste cel mai mare han din București

Cum a fost construit sediul central al Băncii Naționale...

Trei zile de Open Data Hachathon. Ce am descoperit căutând cheltuielile primăriilor

Trei zile de Open Data Hachathon. Hackathonul bunei guvernări...