O pereche de căşti l-au costat pe fostul primar al Iașului Gheorghe Nichita o lună de libertate

Data:

O pereche de căşti l-au costat pe fostul primar al Iașului Gheorghe Nichita o lună de libertate. Considerate de conducerea penitenciarului Vaslui drept accesorii pentru telefonul mobil, interzise după gratii, căştile i-au atras fostului primar o sancţiune severă. Aceasta a fost ulterior anulată în instanţă, dar timpul pierdut nu a mai putut fi recuperat. Culmea, căştile buclucaşe fuseseră achiziţionate chiar de la chioşcul închisorii.

Gheorghe Nichita a fost încarcerat pentru a doua oară anul trecut, după condamnarea în dosarul „Amanta”. Pe 16 septembrie anul trecut, la o zi după aniversarea sa, Gheorghe Nichita şi-a făcut cadou un aparat de radio, cumpărat de la magazinul din incinta penitenciarului contra sumei de 180 de lei. Ulterior, şi-a cumpărat şi o pereche de căşti audio. Pe 6 decembrie, Nichita a fost scos la muncă. La întoarcere, a fost verificat la intrarea în penitenciar, iar asupra sa au fost găsite căştile şi radioul.

Citește și: DNA cere ridicarea imunității lui Florin Cîțu, Vlad Voiculescu și Ioanei Mihăilă, într-un dosar legat de achiziția vaccinurilor anti-COVID

Conform legii 254/2013 privind executarea pedepselor privative de libertate, deţinuţilor le este interzisă, printre altele, deţinerea de arme, explozivi, bani, medicamente, telefoane mobile sau accesorii ale acestora. Deţinerea de telefoane şi accesorii este considerată o abatere disciplinară foarte gravă, alături de deţinerea de anabolizante, filme porno sau lămâi. Acestea din urmă, întrucât zeama de lămâie poate fi folosită ca cerneală simpatică pentru transmiterea de mesaje scrise secrete. Abaterile grave pot fi sancţionate cu suspendarea dreptului de a primi şi de a cumpăra bunuri, cu excepţia celor necesare pentru igiena individuală sau exercitarea drepturilor la apărare, petiţionare, corespondenţă şi asistenţă medicală, pe o perioadă de cel mult două luni. Lui Nichita, aceste drepturi i-au fost suspendate timp de o lună. A contestat decizia Comisiei de disciplină în faţa judecătorului delegat cu supravegherea privării de libertate în cadrul penitenciarului Vaslui, dar fără succes. Ca urmare, pe 1 martie, Nichita s-a adresat instanţei.

Citește și: Patru noi posturi de 3.500 de euro pe lună, pentru câteva ore de lucru, inventate de guvernul Ciolacu

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related