Soția fostului șef al Aeroportului Iași, plătită la o instituție a Primăriei cu doar 3 subordonați

Data:

Soția fostului șef al Aeroportului Iași, plătită ca Șef Serviciu la o instituție a Primăriei Iași cu doar 3 subordonați.

La Parcul Științific și Tehnologic Tehnopolis Iași, instituție subordonată Primăriei, există un șef de serviciu care conduce doar trei angajați. Unul dintre ei este om de birou, ceilalți doi sunt muncitorii instituției. Dacă nu ar fi avut funcția, Irina Bulgariu, soția fostului șef al Aeroportului Cătălin Bulgariu ar fi avut un salariu cu peste 2.000 de lei mai mic.

Situația ei este ilegală și creează un prejudiciu material, pentru că, așa cum cere Codul Administrativ, un șef serviciu trebuie să aibă minim 7 subordonați. În timp ce pentru Bulgariu se poate obține un salariu mai mare, la Tehnopolis mai sunt doar 8 angajați iar directorul Constantin Șerbescu se plânge de salariile mici.

Situația economică a acestei clădiri administrate de Primărie este hilară: încasează anual 1,12 milioane de lei, iar salariile sunt 1 milion de lei. E practic o sinecură pentru pilele din partide.

Citește și: BREAKING Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare

Irina Bulgariu este soția lui Cătălin Bulgariu, fostul director de la Aeroport, lider cu ambiții în PSD Iași. Constantin Șerbescu este, de asemenea, membru PSD, ambii fiind însă în relații reci cu actuala conducere a filialei și gravitând în jurul primarului Mihai Chirica. Bulgariu e un șomer de lux, fiind văzut zilnic la biroul lui Gabriel Harabagiu, fostul viceprimar, prieten de nădejde al primarului.

Citește și: DNA cere ridicarea imunității lui Florin Cîțu, Vlad Voiculescu și Ioanei Mihăilă, într-un dosar legat de achiziția vaccinurilor anti-COVID

Cătălin Bulgariu era pe cai mari în 2016, când soția a devenit anagajata Tehnopolis. Consilierul local a luat bani cu zece mâini din Consiliile de Administrație unde a fost plantat de partid de-a lungul timpului. Tot partidul l-a mai făcut o dată om și l-a pus în fruntea Aeroportului Iași, poziție din care Bulgariu a compromis un proiect european de 70 milioane de euro pentru construirea unui nou terminal. Investiția a fost salvată doar după ce PNL l-a dat jos.

Tot politic a promovat în carieră și soția sa, Irina Bulgariu, care a devenit, din poziția de unic participant la concurs, șefa OPC Iași, în 2014. După ce Bulgariu a ieșit din Consiliul Local, în 2016, Irina Bulgariu a ajuns jurist la Tehnopolis, instituție subordonată Primăriei Iași.

Continuarea în Reporteris.ro

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Reporteris.ro)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Oradea va avea o pădure urbană | Bihoreanul

Oradea va avea o pădure urbană, amenajările se vor...

Primarul Brașovului dezvăluie oferta primită, de a candida de la liberali | Aktual24

Primarul Brașovului dezvăluie oferta primită, de a candida de...

Burse pentru studenții care ajută elevii să se pregătească pentru BAC | Ziarul de Iași

Burse pentru studenții care ajută elevii să se pregătească...

Drama trăită de familiile din blocul ilegal de pe Iași-Voinești | Reporter de Iași

Drama trăită de familiile din blocul ilegal de pe...