O statuie a Reginei Maria, inaugurată oficial de Ziua Naţională, la Deva

Data:

O statuie a Reginei Maria, inaugurată oficial. Peste 2.000 de oameni au luat parte, vineri, la manifestările dedicate Zilei Naţionale a României, la Deva, cu acest prilej fiind inaugurată oficial şi o statuie a Reginei Maria, amplasată în vecinătatea Palatului Administrativ al judeţului Hunedoara.

Înaltă de cinci metri, cu tot cu soclu, statuia este realizată din bronz, iar postamentul este placat cu piatră naturală. Pe fiecare faţetă a soclului, artistul plastic a realizat câte un basorelief ornamental din bronz, cu scene reprezentative din viaţa Reginei Maria.

„Statuia Reginei Maria reprezintă un simbol al demnităţii, al curajului şi devotamentului. În această zi, când se împlinesc 105 ani de la Marea Unire de la Alba Iulia, este o onoare să ne amintim de una dintre personalităţile remarcabile care au contribuit la realizarea visului nostru naţional. Regina Maria a României a fost o femeie puternică şi inspiraţională, care a avut un rol esenţial în istoria noastră. Ea a fost o regină dedicată, o mamă iubitoare şi un lider remarcabil”, a declarat primarul Devei, Florin Oancea, potrivit Agerpres.

Citește și: VIDEO. Moment emoționant. „Noi suntem români”, cântat de un ansamblu din Bistrița, într-un avion cu 200 de pasageri

La rândul său, prefectul judeţului Hunedoara, Călin Marian, a vorbit, în discursul rostit în faţa celor prezenţi despre importanţa Marii Uniri de la 1 Decembrie, apreciind că „poporul, teritoriul şi suveranitatea au rămas, de atunci, pilonii de bază ai statului român”.

„Oricât de grele au fost încercările istoriei, poporul român a rezistat şi s-a dezvoltat prin unitate. Ne bucurăm astăzi de statutul de membru al Uniunii Europene, aliat respectat şi de încredere al NATO şi de parteneriate strategice cu alte state care împărtăşesc valorile democraţiei şi statului de drept”, a spus prefectul Hunedoarei.

Ceremoniile de 1 Decembrie s-au desfăşurat, pentru prima oară, în Centrul istoric al municipiului Deva, în apropierea Palatului Administrativ, mai multe detaşamente aparţinând unor structuri militare şi organizaţii neguvernamentale fiind prezente la defilarea care a încheiat momentul festiv.

Citește și: VIDEO Un spectaculos foc de artificii în culorile tricolorului, la Alba Iulia

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Florin Oancea / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Accident grav în Tulcea, între un microbuz şi o maşină de teren. Șapte persoane rănite

Accident grav în Tulcea. Şapte persoane au fost rănite...

Premiul Carol cel Mare, acordat rabinului Pinchas Goldschmidt

Premiul Carol cel Mare, acordat de oraşul Aachen, este...

Florin Piersic a fost operat. Starea actorului este stabilă

Florin Piersic a fost operat joi la Spitalul de...