Ofensiva terestră în Gaza va fi „extrem de sângeroasă și haotică”

Data:

Forțele israeliene au bombardat sudul Libanului, după atacuri cu rachete lansate de islamiștii Hezbollah. Continuă pregătirile pentru intervenția terestră în Gaza. În fiecare zi apar noi dovezi ale terorii Hamas.

Peste 1200 de israelieni și mai mult de 1050 de palestinieni au murit în ciocnirile izbucnite sâmbătă, odată cu atacurile lansate de gruparea teroristă Hamas în localități din sudul Israelului, în apropiere de linia de demarcație cu Fâșia Gaza. Cel mai recent bilanț este completat cu numărul mare de răniți, care trece de 10.000 în ambele tabere.

„Este ceva ce seamănă cu pogromurile din vremea bunicilor noștri”

Dimensiunea tragediei este amplificată și de noi și noi imagini ale modului în care atacatorii palestinieni au comis masacrele de sâmbătă dimineața, de la Kfar Azaa sau la Be’eri, la festivalul Nova sau în stații de autobuz, dar și crimele ce au urmat. „Nu e război, nu este un câmp de bătălie. Este ceva ce seamănă cu pogromurile din vremea bunicilor noștri”, a comentat generalul Itai Veruv, comandantul diviziei de incursiuni speciale a armatei Israelului (IDF), citat de BBC.

Nou raid lansat din sudul Libanului

Primele livrări de arme americane au sosit în Israel iar șeful diplomației, Antony Blinken, a plecat la Ierusalim (…). Între timp, ostilitățile amenință să se extindă, după ce Israelul a fost atacat dinspre Liban dar și dinspre Siria. Hezbollah a revendicat, în această dimineață, un nou raid lansat din sudul Libanului, iar militarii IDF au răspuns, trăgând în ținte aflate dincolo de „linia albastră” care separă, din anul 2000, sub auspiciile ONU, Israelul de Liban și de Platoul Golan, zona aflată în dispută cu Siria.

Citește și: Cum a zădărnicit fostul city-manager al Constanței Felicia Ovanesian recuperarea unor terenuri din Dosarul Retrocedărilor

Există temeri și pentru soarta tentativelor de apropiere dintre Israel și diverse state arabe, în condițiile în care situația populației palestiniene a revenit, în lumea musulmană, subiect central și generează manifestări de ură. În urmă cu doar două săptămâni, prințul moștenitor saudit Mohammed bin Salman și premierul israelian Benjamin Netanyahu declaraseră că țările lor se aflau „în pragul unui acord, care ar fi un salt cuantic pentru regiune”.

Iminenta ofensivă terestră va fi „un război lung”

Un expert în securitate de la academia militară din München (Universität der Bundeswehr), profesorul Carlo Masala, a avertizat, într-un interviu pentru DW, că iminenta ofensivă terestră va fi „un război lung, extrem de sângeros și haotic”, date fiind densele aglomerări rezidențiale din Fâșia Gaza. Faptul că Israelul preferă intervenția terestră raidurilor aeriene este, însă, în avantajul salvării vieților civililor, a mai punctat profesorul Masala.

Aericolul integral, în Deutsche Welle!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: Captură video Facebook Ambasada Israelului la București

spot_imgspot_img
Deutsche Welle
Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD. Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012. Momentan, există un site în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tot mai departe de șefia NATO. Contracandidatul lui Iohannis are și susținerea Turciei | Revista22

Tot mai departe de șefia NATO. Contracandidatul lui Iohannis...

Planurile americanilor cu cele 81 de avioane rusești vechi achiziționate din Kazahstan | Aktual24

Planurile americanilor cu cele 81 de avioane rusești vechi...

500.000 de monede euro falsificate au ajuns pe piață | Deutsche Welle

500.000 de monede euro falsificate au ajuns pe piață,...