Cum a zădărnicit fostul city-manager al Constanței Felicia Ovanesian recuperarea unor terenuri din Dosarul Retrocedărilor

Data:

Avocata Felicia Ovanesian, care a ocupat până în primăvara acestui an funcția de city-manager al Constanței, a fost implicată în operațiuni juridice prin care a fost zădărnicită recuperarea unor terenuri din Dosarul Retrocedărilor, potrivit ordinea.ro.

După cum este de largă notorietate, fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, a retrocedat abuziv un milion de metri pătrați din terenurile orașului. Parcuri, spații verzi, căi de acces, parcări, bucăți de plajă și faleză au ajuns, prin fraudă, pe mâna unor cumpărători de drepturi litigioase. În 2019, Mazăre și complicii săi au fost condamnați definitiv la ani grei de închisoare. De atunci, municipalitatea se chinuie să recupereze o parte din terenurile retrocedate abuziv.

Citește și: Povestea africanilor care studiază la Iaşi şi sunt voluntari la pelerinajul de la moaştele Sfintei Parascheva

Jumătate din parcarea de la Cazino-Mamaia, dată în plată printr-un act meșterit de Ovanesian

Înainte de a ajunge city-manager al Constanței, Ovanesian a avut două întâlniri cu terenurile retrocedate fraudulos de Mazăre.

În primul rând vorbim de un teren de 3.696 de metri pătrați, de pe bulevardul Mamaia nr. 355 A (parcare Cazino, stațiunea Mamaia), retrocedat de Mazăre prin Dispoziția 1344 din 31 mai 2004, la poziția 27. Dispoziția cuprindea 44 de terenuri intravilane, în suprafață totală de 8,2 hectare. Beneficiarii retrocedării au fost Georgică Giurgiucanu, Dragoș Săvulescu prin bunica sa, Cristi Borcea, Mihai Camboianu și firma Habitat și Ambient SA a lui Valentin-Gheorghe Ionescu, fost coleg de facultate și prieten cu Radu Mazăre.

Citește și: A vrut sau n-a vrut Iohannis să se vadă cu V. Orban?

Urmărirea penală în Dosarul Retrocedărilor a fost începută în decembrie 2005 (…).

Ovanesian lămurește și faptul că nu a încasat niciun ban de pe urma executării silite. 

Articolul integral, în ordinea.ro

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

FOTO arhivă ordinea.ro

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu rămâne în funcție

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu rămâne în funcție....

Soția procurorului general, detașată încă 3 ani la CSM

Soția procurorului general va continua să fie detașată la...