Olguța Vasilescu bătută de martorul denunțător în dosarul „Fațada”?

Data:

Olguța Vasilescu bătută de martorul denunțător în dosarul „Fațada”? Mai bine de trei ore a durat ședința celui de-al doilea termen, din 2 aprilie, în procesul pe care primarul Craiovei i l-a intentat lui Petru Becheru.

Îl acuză de denigrare și defăimare, motive din cauza cărora susține că numărul său de votanți i s-a înjumătățit la alegerile din 2020. Mai mult decât atât, Vasilescu mai cere ca Becheru să fie pedepsit și pentru că ar fi lovit-o. „Mi se pare foarte gravă acuzația”, a afirmat pârâtul în sala de judecată.

Magistrații Tribunalului Dolj au pe masă o speță fără precedent, cel puțin în Craiova. Dosarul având ca obiect acțiunea în răspundere delictuală are trei volume.

Plângerea depusă de avocatul reclamantei însumează 936 de pagini și este împărțit pe patru capitole. Include zeci, dacă nu sute de postări de pe rețelele de socializare, petiții adresate Primăriei Craiova de Petru Becheru și articole de presă.

Olguța Vasilescu bătută de martorul denunțător? Ce precizează Olguța Vasilescu

În mod dubios, Olguța Vasilescu precizează în cererea de chemare în judecată că postările din perioada 2016-iulie 2020, sunt depuse doar cu titlu informativ, în vederea conturării unei imagini de ansamblu.

Între timp la dosar au fost depuse și alte documente, precum o cerere de intervenție, care apreciem că cel puțin o dată va stârni dacă nu râsul, măcar zâmbetul instanței.

Două martore, angajate ale Primăriei Craiova, propuse de acuzare, au fost audiate de judecător timp de mai bine de două ore.

Un al treilea va fi adus în fața instanței la următorul termen, stabilit pe 11 iunie 2024. Este vorba despre fostul primar al Craiovei, actualmente senator PSD de Dolj, Mihail Genoiu. Fiindcă ședința s-a lungit mult mai mult decât s-ar fi așteptat, magistratul a decis să amâne interogatoriul pârâtului la următoarea ședință.

Citește și Cine este mai bine văzut ca președinte al României între Ciucă și Ciolacu. Unde se află Drulă. Ce șanse are Geoană

Becheru s-a contrat cu judecătoarea

Dezabaterea judiciară a început în jurul orei 13.00. Înainte de a se discuta despre „campania de defăimare” și bătaia de care Olguța Vasilescu îl acuză pe Becheru, ședința a avut câteva momente mai tensionate, cu contre între Becheru și judecătoarea Nedelcea Laura.

Acesta i-a cerut magistratului să poată depune probe, după ce la primul termen l-a decăzut din dreptul de a se apăra, pentru că nu a făcut întâmpinare.

El a arătat insistent că instanța era obligată să-i aducă la cunoștință prin email termenul până la care își putea face apărarea, invocând în acest sens o hotărârea a Înaltei Curți. „Lăsați-mă cu hotărârile Înaltei Curți”, i-a tăiat-o magistratul. Iar pârâtul a cerut să se consemneze afirmația judecătorului.

Articolul integral, în Știri Craiova


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

FOTO Facebook Lia Olguta Vasilescu

spot_imgspot_img
Știri Craiova
Știri Craiova
StiriCraiova este un ziar online care oferă informații incisive din mediile de interes ale orașului și județului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related