Olguța Vasilescu vânează terenul de sub Penitenciarul Craiova, acuză sindicatele

Data:

Olguța Vasilescu vânează terenul de sub Penitenciarul Craiova, a cărei relocare în afara orașului a cerut-o guvernului, acuză Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP).

„Doamna Lia Olguta Vasilescu, înțelegem importanța și valoarea terenului pe care este situat Penitenciarul Craiova, însă:

1. politiștii de penitenciare din această unitate pe care vreți să o relocați ar dori să știe cum veți proceda, astfel încât drepturile lor să nu fie afectate.

2. cetățenii municipiului Craiova ar vrea să știe de ce Primaria Craiovei, pe care o conduceți, nu ar investi cele aproximativ 150 de milioane de euro (cât ar costa construirea unui penitenciar) în spitale, școli, grădinițe, aziluri, infrastructură. Doamna primar, Lia Olguta Vasilescu, care sunt riscurile si problemele generate de Penitenciarul Craiova?”, întreabă Cosmin Dorobantu, președinte FSANP.

Citește și O minciună despre cerealele din Ucraina demontată: din 3 milioane de tone care au intrat în România, doar 4 probe au avut probleme

Olguța Vasilescu vânează terenul? A cerut relocarea Penitenciarului Craiova

Primarul Craiove a anunțat că a cerut Guvernului, printr-o adresă trimisă luni din partea Primăriei Municipiului Craiova, includerea închisorii în lista penitenciarelor care trebuie relocate în afara zonelor urbane.

„Memorandumul prezentat de Ministerul Justiției prevedea relocarea doar pentru penitenciarele Oradea, Satu Mare, Târgu Mureș, Iași, Ploiești, Timișoara și secția exterioară Cluj din cadrul Penitenciarului Gherla.

În acesta se amintește faptul că amplasarea închisorilor în mijlocul zonelor urbane generează o serie de probleme și riscuri, atât pentru comunitatea locală, cât și pentru poliția penitenciară”, arată Lia Olguța Vasilescu.

Citește și: Olguța Vasilescu cere mutarea Penitenciarului Craiova în afara orașului

Sindicatele din penitenciare susțin că o va împiedica

„Dacă tot vă place să aruncați pe Facebook cuvinte fără fundament, doar de dragul de a vă argumenta o decizie care nu are nicio legătură cu binele craiovenilor sau al polițiștilor de penitenciare, ci doar cu interesele camarilei de partid (PSD), care vrea să pună mâna pe terenul de pe str. Vasile Alecsandri nr. 89, vă promit că Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor FSANP va face tot posibilul ca Penitenciarul Craiova să nu fie relocat.

La fel și celelalte 6 penitenciare… Doamna primar, Lia Olguta Vasilescu, ocupați-vă de problemele reale ale comunității locale și lăsați problemele Poliției Penitenciare în seama noastră!

Avem energia, resursele și informațiile să ținem sistemul penitenciar și polițiștii de penitenciare în afara sferei de influență a politicienilor cu agendă și interese ascunse. Vă mulțumim pentru înțelegere, doamne primar Lia Olguta Vasilescu”, menționează Cosmin Dorobanu, președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

De ce a câștigat România procesul Roșia Montană. Motivarea tribunalului de la Washington

De ce a câștigat România procesul Roșia Montană. Tribunalul...

Sindicatele din penitenciare se alătură protestului declanșat de militarii rezerviști

Sindicatele din penitenciare se alătură protestului declanșat de militarii...

Arhiepiscopul Tomisului trimis în judecată de DNA

Arhiepiscopul Tomisului trimis în judecată de DNA, pentru săvârşirea...

Savantul din România cu șanse la Nobel. Este fizician

Savantul din România cu mari șanse la câștigarea Premiului...