ORORILE DIN CĂMINELE DE BĂTRÂNI. Cioloș îi cere premierului să-i demită pe miniștrii Firea și Budăi

Data:

Fostul prim-ministru Dacian Cioloș, europarlamentar al Partidului REPER, îi cere lui Marcel Ciolacu să-i demită pe miniștrii Gabriela Firea și Marius Budăi direct responsabili pentru ororile din căminele de bătrâni din Voluntari.

Dacian Cioloș: „După descoperirea ororilor petrecute în căminele de bătrâni din Voluntari ar fi trebuit să vedem deja câteva demisii din Guvern, dar PSD arată deja ca o mafie în care se acoperă toți unii pe alții.

Dacă Marcel Ciolacu nu a cerut încă demisiile miniștrilor Gabriela Firea și Marius Budăi înseamnă că îngăduie existența crimei organizate din propriul partid și Guvern care a dus la mutilarea și torturarea pentru bani a unor bătrâni lipsiți de apărare. Seniori care sperau să-și găsească liniștea din ultimii ani ai vieții în niște adăposturi reglementate și controlate de statul către care au plătit contribuții ani de zile. Instituțiile care ar fi trebuit să-i protejeze, Ministerul Muncii și Ministerul Familiei, sunt conduse de pesediștii Budăi și Firea.

Citește și Europarlamentarul Ramona Strugariu: Libertatea presei și finanțările netransparente de la partide către televizuni

Domnule Ciolacu, dacă ministrul Muncii mai rămâne în funcție vă veți face direct responsabil de ororile petrecute la Voluntari. Dacă Gabriela Firea – ale cărei legături cu instituția din Voluntari în care s-au petrecut ororile sunt documentate în detaliu de ziariștii Ovidiu Vanghele și Bianca Albu – mai rămâne în viața politică și în PSD, vă consider complice la modul în care au fost tratați acei bătrâni.

Acest gen de comportament de clan în care găști cu conexiuni politice văd în bătrâni doar o sursă de bani și care-i tratează doar ca pe un produs compromit adevăratele organizații și centre de îngrijire care fac treabă bună, uneori chiar în ciuda instituțiilor ineficiente. Instituții care, iată, sunt preocupate de abordări banditești”, a precizat fostul premier.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Noi sancțiuni ale SUA pentru companiile care susțin războiul ilegal din Ucraina | Aktual24

Noi sancțiuni ale SUA pentru companiile care susțin războiul...

Candidatul AUR la Primăria Buzău s-a retras din cursa electorală: „AUR este cea mai mare otravă”

Candidatul AUR la Primăria Buzău s-a retras din cursă....

Specialiștii lui Piedone: șefa auditului intern din Primăria Sector 5 și-a luat bacalaureatul la 33 de ani | Aktual24

Specialiștii lui Piedone: șefa Serviciului Audit Intern din cadrul...

Tot mai departe de șefia NATO. Contracandidatul lui Iohannis are și susținerea Turciei | Revista22

Tot mai departe de șefia NATO. Contracandidatul lui Iohannis...