„Palatul Reginei” – expoziție organizată de ziarul Info Sud-Est

Data:

Preocupat de soarta monumentelor de patrimoniu dobrogene, ziarul Info Sud-Est va organiza expoziția „Palatul Reginei” în perioada 18-20 iulie, în Mamaia și Constanța.

Joi, 18 iulie, între orele 17.00 și 22.00, și vineri, 19 iulie, în intervalul orar 11.00-22.00, expoziția va fi deschisă în fața Palatului Regal din Mamaia. Sâmbătă, 20 iulie, expoziția va fi mutată pe terasa Hotelului Intim (str. Nicolae Titulescu, nr. 9), începând cu ora 17.00.

„Expoziția este organizată pentru ca oamenii să afle povestea unuia dintre cele mai negre episoade de distrugere a patrimoniului cultural și istoric de la malul mării, pentru a înțelege că un asemenea dezastru poate fi reparat doar prin implicare și neuitare și pentru a conștientiza că niciun alt monument istoric din Constanța nu trebuie să mai aibă, vreodată, aceeași soartă.

Expoziția face parte din campania ziarului Info Sud-Est de informare și conștientizare a situației în care se află Palatul Regal din stațiunea Mamaia, construit la inițiativa Reginei Maria, între 1924-1926, și adus în stadiul de ruină după ce a fost transformat în club și exploatat sălbatic și fără respectarea legii, apoi incendiat“, spun organizatorii.

Această expoziție este organizată cu sprijinul Asociației Tomis Antidrog Constanța.

spot_imgspot_img
Freedom House
Freedom House
PressHUB, cea mai răspândită rețea de presă din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related