Preotul Visarion Alexa, reţinut, după ce o femeie a reclamat că ar fi agresat-o sexual. Reacția BOR

Data:

Un bărbat în vârstă de 46 de ani a fost reţinut de poliţişti, fiind acuzat de agresiune sexuală, a informat, sâmbătă, Poliţia Capitalei. Este vorba despre preotul Visarion Alexa, unul dintre cei mai cunoscuți din Biserica Ortodoxă Română.

Pe 17 august, poliţişti din București au fost sesizaţi, prin plângere, de către o femeie, despre faptul că un bărbat, în vârstă de 46 de ani, ar fi agresat-o sexual.

„Poliţiştii au demarat de îndată investigaţiile, iar ulterior, vineri, bănuitul a fost condus la sediul subunităţii pentru audieri. În baza probatoriului administrat, cel în cauză a fost reţinut pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat instanţei cu propunere legală”, potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitale.

Incidentul, recunoscut de avocata preotului

Femeia de 37 de ani care a depus plângerea a susținut că agresiunea ar fi avut loc în timpul spovedaniei la biserica din Sectorul 6 unde este paroh Visarion Alexa.

Ulterior, preotul a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Avocata lui Alexa Visarion, Mariana Mihai, a afirmat că a existat o relaţie de prietenie între preot şi femeia respectivă.

„Relaţia de duhovnic a fost dublată de o relaţie de prietenie, partea vătămată recunoaşte acest lucru.

Dânsa comunica aproape non-stop, noaptea, ziua cu părintele şi în această relaţie, pe fondul acelei prietenii şi abordări personale, a intervenit şi acest eveniment, incident din aprilie 2022. A existat o discuție, nu neapărat o agresiune.

Nu a existat o relaţie foarte profundă. A depus plângerea pe 20 iulie, în ultima zi în care se putea formula plângere şi acesta este un lucru destul de discutabil”, a susținut, în replică, apărătoarea preotului, Mariana Mihai, potrivit News.ro.

Citește și: Primăria Iași îi invită pe români să aducă un ultim omagiu tabloului cu regina Elisabeta a II-a

Vasile Bănescu: „O veste absolut şocantă”

Reţinerea de către poliţie a preotului Visarion Alexa din Bucureşti este „o veste absolut şocantă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, care a anunţat că Arhiepiscopia Bucureştiului va începe propria anchetă în acest caz, potrivit Agerpres.

„În legătură cu ştirea referitoare la reţinerea de către poliţie a preotului Visarion Alexa din Bucureşti, în urma unor grave acuzaţii menţionate deja în presă, vă pot spune mai întâi că vestea este una absolut şocantă.

Personal nu cunosc niciun amănunt legat de acest caz aflat acum în sfera de cercetare a autorităţilor care îl anchetează. Vă pot spune doar că Arhiepiscopia Bucureştilor va începe la rândul ei o anchetă independentă. Dacă acuzaţiile aduse preotului menţionat vor fi confirmate de autorităţile judiciare, cazul său va fi judecat şi de autorităţile bisericeşti în cadrul ‘Consistoriului bisericesc'”, a precizat Vasile Bănescu într-o declaraţie de presă.

Purtătorul de cuvânt al BOR a anunţat că preotul a fost suspendat, iar ancheta începe luni, 19 septembrie.

„Arhiepiscopia a confirmat ca luni va începe ancheta acestui caz nesfârşit de trist. Prima măsură luată, până la confirmarea culpei prin finalizarea anchetei derulate de autorităţile abilitate, este „suspendarea de la slujirea preoţească”, a precizat Vasile Bănescu.

Citește și: Patriotismul cotidian. În SUA și în România

Cine este preotul Visarion Alexa

Părintele Visarion Alexa, originar din Bacău, este parohul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din Militari (București). Este unul dintre cei mai cunoscuți preoți din România, Visarion Alexa, participă la emisiuni de televiziune pe teme religioase și are mii de urmăritori pe rețelele de socializare. De asemenea, susține conferințe la care participă sute de tineri.

„Mulți oameni se pierd, sunt acaparați de această lume, dar unii pun stop acestor avalanșe și se întorc către credință, către familie… Oamenii aceștia pun capăt vieții lor publice și se retrag în spațiul sufletesc, ceea ce înseamnă familie, biserică, dedică mai mult timp descoperirii lui Dumnezeu, iar acestea sunt lucrurile care aduc sens vieții”, declara anul trecut părintele Visarion Alexa.

Preotul este un susținător al familiei, dar are și opinii mai deschise despre homosexualitate decât restul BOR.

„Statutul de părinte nu se schimbă. Nu renunți la un copil pentru că este homosexual, pentru că s-a apucat de fumat, de băut, de droguri. Fii în continuare un tată bun, o mamă bună. Nu noi am inventat conceptul de heterosexual și normalitate, avem o tradiție și o poruncă dumnezeiască în sensul acesta.

Dar dacă alți oameni trăiesc altfel, nu înseamnă că ei nu au voie să își ducă viața. Îi îndemn pe părinți să aibă o relație firească, plină de răbdare, de îngăduință și să-și cunoască copilul”, afirma, pentru Deutsche Welle, în mai 2021.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ce spune Donald Trump după retragerea lui Joe Biden

Donald Trump spune despre vicepreședinta Kamala Harris că este...

Joe Biden se retrage din cursa electorală pentru președinția SUA

Președintele Joe Biden se retrage din cursa pentru Casa...