Partidul AUR își cumpără camioane de 8 milioane de lei din subvenția de la stat

Data:

AUR, partidul condus de George Simion, a făcut, în luna februarie, prima achiziţie din bani publici. Astfel, au fost cumpărate, cu 4,3 milioane de lei, trei autospeciale și o utilitară. Acestea urmează să fie folosite pentru o caravană sanitară mobilă împreună cu o asociație.

Potrivit Libertatea, o altă comandă a fost dată, în martie, pentru 21 de microbuze școlare, în valoare de aproximativ 4 milioane de lei. Legal, ele nu pot fi donate. Până în aprilie 2023 AUR a adunat în conturi peste 40 de milioane de lei. În 2021 a încasat 18 milioane de lei și 19 milioane de lei în 2022. Singura achiziție AUR din banii de la buget a fost raportată la Autoritatea Electorală Permanentă în luna februarie 2023 și este de 4.344.121 de lei (880.000 de euro). Comanda este către firma ATP Trucks din Baia Mare.

Citește și Cât are, de fapt, AUR în sondaje. O informație ascunsă publicului

„Este vorba de trei mașini de tip TIR, personalizate pentru a se putea desfășura activități civile în interiorul lor sub forma unor cabinete, și o autoutilitară, de tip ambulanță”, a declarat Marius Lulea, prim-vicepreședinte AUR, pentru Libertatea.

Partidele nu pot oferi servicii medicale

Firma din nordul țării are misiunea să transforme TIR-urile într-un format special, trebuie să fie compartimentate și amenajate încât să formeze în interior încăperi de minim 7 mp, de topul unităților medicale mobile.  Caravana sanitară mobilă a fost anunțată de George Simion încă din luna decembrie. Prima problemă o reprezintă partea de legalitate, dacă partidul are dreptul să ofere servicii medicale. (Monitorul de Botoșani)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Zeci de percheziții la traficanți care vindeau droguri de mare risc elevilor

Zeci de percheziții la traficanți de droguri de mare...

Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania

Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania. Primarul din...

Parlamentarii rămân cu pensii speciale, dacă au un mandat complet. Decizie a CCR

Parlamentarii rămân cu pensii speciale, dacă au un mandat...