Pe ce a cheltuit primarul Iașului 7,5 milioane de euro fără să da explicații

Data:

Pe ce a cheltuit primarul Iașului 7,5 milioane de euro fără să da explicații. Primăria Iaşi păstrează o tăcere suspectă privind modul în care au fost cheltuiţi 7,5 milioane euro din bani publici. Această sumă a fost alocată pentru Campionatul Mondial de Esports din luna august. „Ziarul de Iaşi” nu poate obţine aceste date decât printr-o acţiune în instanţă, întrucât municipalitatea a încălcat Legea privind accesul liber la informaţii de interes public.

Astăzi se împlinesc 90 de zile de la momentul în care ZDI a solicitat informaţii privind cheltuielile legate de Esports. Primăria a încălcat flagrant legislaţia în vigoare: Legea 544/2001 prevede trei termene clare de oferire a unui răspuns – 5, 10 sau 30 de zile, după caz. În cele 90 de zile, ZDI nu a primit vreun răspuns, motiv pentru care singura opţiune rămasă este acţiunea în instanţă. Toate informaţiile legate de Esports sunt centralizate de multă vreme – surse ZDI spun că, în luna octombie, în urma unei sesizări, inspectorii Curţii de Conturi Iaşi au primit aproape 1.000 de pagini cu informaţii în acest sens.

Citește și Iași: Copoul devine ghetou sub egida primarului: blocuri-turn cu 9 m distanță între ele

În ultimele săptămâni, ZDI a cerut clarificări de la oficiali ai municipalităţii cu privire la lipsa unui răspuns: purtătorul de cuvânt Sebastian Buraga are în jur de 10 zile de când ne-a transmis că „se interesează”, iar în fiecare zi de la acel moment a evitat orice dialog pe această temă. „Eu vreau, dar nu depinde de mine”, ne-a spus şi directorul Direcţiei de Relaţii Publice şi Transparenţă Decizională, Vasile Tiron, el motivând că aşteaptă răspunsurile de la „departamentele Primăriei”.

În principal, ZDI a solicitat o situaţie a plăţilor efectuate de către Primărie către Club Sportiv Municipal Iaşi 2020 (for care a organizat şi a încheiat contractele aferente) în relaţie cu Esports. Am solicitat, în acelaşi timp, ca situaţia să cuprindă data plăţii, cuantumul plăţii şi nota justificativă aferente fiecărei plăţi, titrează Ziarul de Iași. Mai multe, AICI.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related