Pelerinaj de coșmar în Israel pentru un grup de turiști din Botoșani

Data:

Pelerinaj de coșmar în Israel pentru un grup de turiști din Botoșani. 47 de pelerini din Botoșani care vizitau locurile sfinte din Israel încă aşteptau ieri după-amiază o aeronavă cu care să revină în țară. Oamenii se simţeau abandonaţi de 48 de ore şi rudele lor acuză că organizatorii ar fi încercat să le ascundă gravitatea ororilor din Israel.

Compania cu care urmau să se întoarcă în țară a anulat zborul spre Iaşi, iar centrul de pelerinaj cu care sunt plecați nu a achitat biletele de întoarcere către altă companie.

Oamenii au contractat un sejur de o săptămână, cumpărat prin Centrul de pelerinaj „Sfânta Parascheva”, ce aparţine chiar Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Cum odată cu începerea conflictului s-au speriat, oamenii au vrut să revină în ţară încă de duminică, însă susțin că agenția nu i-a mai ajutat. Asta în timp ce în jur atmosfera este de război.

 „De dimineaţă erau la Sfântul Mormânt, s-au dus acolo să stea, deoarece ei nu mai au nici cazare, nici nimic, şi au vrut să plece. Ei erau cazaţi în Betleem şi au vrut să plece spre Ierusalim. Nu au unde să se ducă efectiv. Am vorbit la Consulat, dar grupul lor nu este pe lista care trebuie să plece astăzi la 22.30, cu avionul Tarom. Când a izbucnit conflictul armat ei plecau din Nazaret spre Betleem. Ei abia sâmbătă după-amiază au aflat situaţia reală. Ghidul a încercat să îi liniştească, însă duminică seară li s-a spus că se încearcă tot posibilul pentru a se întoarce în ţară.

Li s-a spus să fie pregătiţi să stea la vama de la Betleem pentru mai mult timp. Luni dimineaţă ei au plecat spre Ierusalim şi au stat acolo la aşezământ, unde li s- a făcut poză şi s-a postat că se întorc cu bine acasă. La un moment dat au fost sunaţi, însă, şi li s-a spus că ei nu vor pleca și s-au întors înapoi la Betleem. Ghidul ne-a rugat să îi ajutăm prin toate mijloacele de aici, deoarece ei nu mai ştiu ce să facă. Astăzi (ieri, n.r.) grupul din Botoşani, în care este şi mama a vrut să plece, oamenii spunând că nu vor să mai stea.

,De la Centrul Mitropolitan ni s-a spus că, având în vedere că sunt și copii în grup, Dumnezeu o să aibă grijă de ei”, a spus Roxana Gheorghiță, fiica unei botoșănence din grupul de pelerini.

Continuarea în Monitorulbt.ro

Citește și: Un comisar de poliție nu poate justifica 1,2 milioane de lei, după ce a luat 3 milioane euro credit de la BRD

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(SURSA FOTO: Pexels.com)

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

50 de milioane de euro pentru modernizarea rețelelor de termoficare în Oradea | Bihoreanul

Modernizarea rețelelor de termoficare este în planul Primăriei Oradea,...

Au început lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Cluj | Monitorul de Cluj

Lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Cluj au început...

Locul 1 pe lista consilierilor locali PNL, trimisă în judecată | Reporter de Iași

Locul 1 pe lista consilierilor locali PNL, o femeie...