Peste 1.000 de elevi clujeni, depistați cu risc de diabet de tip 2

Data:

Peste 3.600 de copii din ciclul gimnazial de clasa a V-a, din 46 de școli din Cluj-Napoca, au fost evaluați, în perioada septembrie 2018 – octombrie 2022, în cadrul programului „înCerc” pentru prevenția diabetului zaharat de tip 2.

Rezultatele programului arată că peste 1.000 de elevi (29% din cei evaluați, adică ~1068 de elevi) din municipiu riscă să dezvolte diabet zaharat de tip 2. Aceștia au fost invitați să participe la etapa de consiliere pentru prevenția diabetului.

Totodată, dintre elevii examinați, 14,6% din copii au fost găsiți cu suprapondere și, respectiv, 21,2% din copii cu obezitate de diferite grade.

Citește articolul integral pe Monitorulcj.ro

Citește și: Legăturile cu mafia imobiliară ale milionarului căruia i-a explodat Mercedesul de 150.000 de euro

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Pixabay.com)

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ce au căutat românii pe Internet în 2023

Ce au căutat românii pe Internet în 2023. Conaționalii care au navigat pe Internet anul acesta au realizat căutări variate de cuvinte cheie, de la vreme la tehnologie avansată. Conform unei analize detaliate efectuate de agenția SEO TargetWeb, topul căutărilor pe Internet în România a evidențiat preferințe și tendințe interesante.

Escrocherie incredibilă cu maşini scumpe

Escrocherie incredibilă cu maşini scumpe