Peste 10.200 de sancțiuni aplicate de Poliția Română într-o singură zi

Data:

spot_img

Peste 10.200 de sancțiuni aplicate de Poliția Română într-o singură zi, după ce agenții au intervenit la peste 2.700 de solicitări ale cetățenilor.

De asemenea, au fost depistate 23 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 19 măsuri preventive.

„Pentru alte nereguli constatate, polițiștii au aplicat 10.222 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.951.328 de lei.

Polițiștii rutieri au acționat pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 103 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.

Au fost scoși din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, 652 de conducători auto. Acestora le-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de timp, conform legii.

Față de 301 șoferi, a fost luată măsura reținerii permisului de conducere, pentru viteză, 62 pentru conducere sub influența alcoolului și 11 pentru conducere sub influența drogurilor sau a substanțelor interzise.

De asemenea, au fost oprite din a circula 371 de autovehicule care nu prezentau siguranță pe drumurile publice, până la remedierea problemelor constatate”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Citește și: Rusia a alimentat tensiunile din Noua Caledonie. Franța a trimis acolo unități de elită

Sancțiuni aplicate de Poliția Română. Au fost organizate 456 de filtre

Tot sâmbătă, în cadrul acțiunii BLOCADA, organizată din dispoziția conducerii Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea/combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, dispozitivele curente au fost suplimentate.

Astfel, la nivel național, aproape 3.800 de polițiști și jandarmi au acționat, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Citește și: Președintele Iranului, implicat într-un accident de elicopter. Căutările sunt dificile

Au fost organizate 456 de filtre, în cadrul activităților desfășurate, fiind verificate 8.104  autovehicule și legitimate 12.295 de persoane.

Acțiunile pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței în trafic au continuat, fiind efectuate 3.665 de testări cu dispozitive etilotest/alcooltest și 180 cu aparatele din dotare, pentru depistarea conducătorilor aflați sub influența substanțelor psihoactive.

În cadrul acțiunii Blocada, polițiștii au constatat 38 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 341 de permise de conducere, dintre care 29 pentru alcool și 177 pentru viteză. Totodată, au fost retrase 229 de certificate de înmatriculare.

Citește și: Dragoș Damian: „Poate până în 2027, când se termină spitalele regionale, vom găsi o cale să reducem burn-out-ul medicilor, teama de malpraxis şi intenţia de plecare din ţară”

„Siguranța cetățenilor este o prioritate! În acest sens, structurile Ministerului Afacerilor Interne acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității, fiind pregătite să intervină atunci când situația o impune.

Acțiunile polițiștilor și jandarmilor pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică vor continua și în perioada următoare.”, a transmis Poliția Română.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Sursă foto: Poliția Română

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Asistenții maternali vor trebui să aibă vârsta minimă de 21 de ani. Proiect de lege

Asistenții maternali nu vor mai putea primi copii în...

Judecătorul fascinat de numele șefului CSM se pensionează a doua oară

Judecătorul Florin Vădeanu de la Judecătoria Agnita cere, din...

Peste 21 de kilograme de droguri descoperite la un traficant prins în flagrant în Cluj-Napoca

Peste 21 de kilograme de droguri au fost descoperite...