Război în Israel: peste 600 de israelieni și peste 370 de palestinieni, morți într-o singură zi

Data:

Război în Israel. Armata israeliană a lovit duminică, pentru a doua zi, ținte din Fâșia Gaza, inclusiv locuințe ale liderilor Hamas și infrastructura civilă a grupării teroriste.


UPDATE 18:09, 8 octombrie: Aproape 1.000 de morți deja

Peste 600 de israelieni au fost uciși, iar alți 2.100 au fost răniți, în urma atacului Hamas. În același timp, 370 de palestenieni au fost uciși, iar alți 2.200 răniți, a anunțat Ministerul Sănătăți din Gaza.

Dintre răniții israelieni, există 20 de cazuri critice, 338 de cazuri severe, 421 de cazuri moderate, 1.052 de cazuri ușoare, 49 de cazuri clasificate ca fiind în stare de șoc și 167 în curs de evaluare medicală, potrivit Ministerului Sănătății de la Tel-Aviv.


Știrea inițială: Ministerul Sănătății din Gaza a declarat că 313 persoane au fost ucise, inclusiv copii, și aproape 2.000 au fost rănite, potrivit Harretz.

Pe de altă parte, bilanțul morților în rândul israelienilor a ajuns duminică dimineața devreme la 300 de persoane, mulți dintre ei civili uciși în casele lor și pe străzi, precum și la o mare petrecere în aer liber vizată de teroriști, notează The Times of Israel.

Citește și: Război în Israel. Ce consecințe are atacul masiv al Hamas

Peste 3.000 de răniți, în ambele părți

Peste 1.500 de răniți au fost înregistrați în Israel în atacul surpriză al Hamas, iar zeci de persoane au fost răpite în Gaza.

Potrivit Agerpres, forţele aeriene israeliene au început să lovească ţinte Hamas în Gaza în urma atacului-surpriză devastator lansat de militanţi sâmbătă, iar alte 1.500 de persoane au fost rănite și printre palestinieni.

Potrivit armatei israeliene, aceasta a lovit 10 ţinte Hamas în clădiri cu mai multe etaje în timpul nopţii, inclusiv un sediu al serviciului de informaţii şi o instalaţie militară.

Guvernul israelian anunță că va lovi toată infrastructura Hamas

Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au chemat în cazarme un număr mare de rezerviști, pregătindu-se de război.

Reacția vine după ce, într-un asalt de o amploare surprinzătoare, atacatorii Hamas au pătruns în 22 de localități din sudul Israelului, inclusiv în orașe și alte comunități aflate la 24 de kilometri de granița cu Gaza. În unele locuri, aceștia au hoinărit timp de ore întregi, împușcând civili și soldați, în timp ce armata israeliană se străduia să adune un răspuns.

Schimburile de focuri au continuat mult după căderea nopții, iar teroriștii au ținut ostatici în timpul unor confruntări în cel puțin două orașe.

Citește și: Atac asupra Israelului. Hamas a tras „mii de rachete” din Fâșia Gaza, iar luptătorii săi au trecut granița

Imagini cu zeci de civili răpiți

Între timp, un flux continuu de fotografii și videoclipuri filmate de palestinieni au inundat rețelele de socializare, înfățișând scene de măcel din interiorul orașelor, precum și imagini cu bărbați, femei și copii speriați, târâți din casele lor spre o soartă incertă în Gaza, notează Times of Israel.

IDF a confirmat că soldați și civili au fost luați ostatici, dar nu a precizat numărul acestora.

În același timp, atacurile de rachete Hamas au continuat să aibă loc asupra sudului și centrului Israelului, trimițând în mod regulat sute de mii de oameni spre adăposturi. Mai multe persoane au fost rănite de rachete care au evitat sistemul de apărare Iron Dome și au căzut de orașe. Unii au fost grav răniți.

Scenele de haos și suferință și eșecul prelungit de a obține controlul situației au șocat și indignat națiunea și au stârnit întrebări punctuale și cereri de răspunsuri cu privire la numeroasele eșecuri ale serviciilor de informații, ale desfășurării și ale politicii care au permis o astfel de catastrofă națională, cu sute de teroriști care au inundat comunitățile civile în convoaie înarmate.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Captură video)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Majoritatea europenilor au o părere negativă despre Viktor Orbán | SONDAJ

Majoritatea europenilor au o părere negativă despre Viktor Orbán,...

SUA testează un tanc dronă, care operează eficient noaptea | Aktual24

SUA testează un tanc dronă, a anunțat Agenția americană...

SUA solicită vânzarea forțată a TikTok, iar UE inițiază noi proceduri împotriva acesteia

SUA solicită vânzarea forțată a TikTok, în condițiile în...

Zelenski rămâne cel mai popular lider european. Într-o țară din UE Putin este apreciat

Zelenski rămâne cel mai popular lider european, aproape jumătate...