Polițist invitat la psihiatrie „pentru internare la pat”

Data:

Un polițist din Gorj a fost programat de conducerea instituței să se prezinte la psihiatrie „pentru internare la pat”. Polițistului i se pune în vedere să aibă asupra sa actele medicale și personale, precum și „pijama, papuci, întrucât pe perioada internării nu este permisă ieșirea din spital”, dar și 10 lei pentru coplata serviciilor, sumă pentru care i se va elibera chitanță.

Nicolae Paul Feroiu spune că nu se va prezenta la internare, fiind victima unei răzbunări din partea conducerii, după ce a cerut ca angajații IPJ Gorj să vină la serviciu în uniformă și după ce a a afirmat că 70 la sută dintre ei nu sunt apți fizic pentru a desfășura munca de polițist. Feroiu era responsabil cu pregătirea fizică a colegilor și cu organizarea ședințelor de tragere în poligon.

Fișă internare psihiatrie

Paul Feroiu este agent șef principal de Poliție, dar și campion la judo și tir. Spune că i s-a făcut o nedreptate după ce anul trecut a fost declarat inapt din punct de vedere psihologic şi nu a mai putut, astfel, să îşi desfăşoare activitatea la Serviciul de Acţiuni Speciale (SAS), fiind transferat la Logistică şi, mai apoi, la Ordine Publică.

Este a doua oară când primesc o astfel de invitație de internare. Pe 20 aprilie, când eram în concediu de odihnă, mi-au cerut să mă internez la psihiatrie. Nu m-am dus, așa că m-au trecut ca nemotivat la serviciu. Este o mizerie fără seamăn. Medicul de la unitate, care îmi este și medic de familie nu este de acord cu internarea. Nici medicul de la medicina muncii nu recomandă așa ceva. În 2018 am fost chemat de la București la Gorj și numit responsabil cu pregătirea fizică și de ședințele de tragere lunare. Le-am zis că 70% dintre polițiștii din IPJ Gorj nu sunt apți din punct de vedere fizic pentru a presta munca de polițist. Atunci mi-au sărit toți în cap. Plus că nu purta nimeni uniformă, nici nu știi cu cine vorbești acolo”, ne-a declarat agentul Feroiu.

Notat 9 ani cu „foarte bine”

El arată că 9 ani a primit calificativul „foarte bine” din partea șefilor, iar acum, dintr-o dată, nu mai este apt din punct de vedere psihologic.

Pentru că un psiholog spune că nu reuțesc să mă integrez la locul de muncă, mă trimit la spitalul de nebuni. „Nu o să mă prezint la spital, nu am niciun motiv. Au întocmit fel de fel de hârtii false în ceea ce ma privește. Dacă am fi trăit într-un stat de drept, toți șefii de la poliția Gorj ar fi trebuit să plece din funcții. Am explicat situația mea și ministrului Lucian Bode și inspectorului general Benone Matei. Amândoi știu de situația mea, au citit mesajele pe whatsapp”, mai arată Feroiu, care ne-a pus la dispoziție zeci de documente care atestă cele spuse de el.

Invitația lui Feroiu la Secția de psihiatrie este semnată de comisarul de poliție Dumitru Decebal Drăghia, șeful inspectoratului de poliție Gorj și de Horațiu Guriță, șef de Serviciu și se bazează pe o o informare a Centrului Medical Județean Gorj.

IPJ Gorj nu a răspuns la apelul presshub.ro pentru a comenta situația agentului șef Paul Feroiu.

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Peste 50.000 de copii cu vârste între 13 și 15 ani din România sunt fumători activi

Potrivit ultimelor studii, numărul de fumători minori din țară...

Dumbravă și Coldea l-ar fi constrâns psihic pe denunțător | STENOGRAME DNA

Dumbravă și Coldea l-ar fi constrâns psihic pe denunțător,...

Replica Moscovei după ce România a declarat un diplomat rus persona non-grata

Replica Moscovei: Ministerul rus de Externe va răspunde Bucureştiului...