Președintele Comisiei care reclamă plagiatul ministrului Bode: „Au fost multe pasaje copy-paste și citări eronate”

Data:

Profesorul Dacian Dragoș, președintele Comisiei de Etică a UBB, care a transmis miercuri că teza de doctorat a ministrului Lucian Bode este „profund viciată” spune că analiza lucrării, realizate de universitate, a fost făcută după criterii în vigoare și în 2018. Ministrul susține contrariul.

Într-un interviu acordat Europei Libere, profesorul Dacian Dragoș spune că teza ministrului Lucian Bode a fost analizată după criterii de citare care se aplicau și în 2018, contrar a ceea ce susține demnitarul.

Citește și: De ce nu faceți nimic?”. O explicație

El a subliniat pe de altă parte că UBB a analizat și de această dată, la fel cum a făcut-o în octombrie, strict aspectele care i-au fost sesizate, respectiv cu privire la care s-a autosesizat.

„Nu este legal să investigăm noi fiecare paragraf din teză, pentru că atunci am fi mers contra prezumției de nevinovăție”, susține el.

Comisia de Etică a Universității Babeș-Bolyai (UBB) a publicat miercuri concluziile celei de-a doua analize a tezei de doctorat a ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode.

Suspiciunile de plagiat, semnalate de jurnalista Emilia Șercan în PressOne „se confirmă în marea lor majoritate”, a transmis UBB, care solicită retragerea cărții publicate în baza tezei de doctorat.

Continuarea, în Europa Liberă!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Majorarea prețului gazelor cu peste 50%. Ce soluții are guvernul polonez | Aktual24

Majorarea prețului gazelor cu peste 50%. Ce soluții are...

Ce efecte are populismul asupra economiei | Revista22

Ce efecte are populismul asupra economiei? Consecințele sunt numeroase...