Președintele Iohannis a numit noul procuror-șef al DIICOT, în ciuda avizului negativ primit de la CSM

Data:

Președintele Klaus Iohannis a emis, joi, decretul de numire a Alinei Albu în funcția de procuror-șef al DIICOT pe o perioadă de trei ani, în ciuda avizului negativ dat de CSM.

Alina Albu, propusă de ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), a primit aviz negativ din partea membrilor Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Citește și: Noile reguli prin care statul îi ajută pe refugiații ucraineni îi vor lăsa pe aceștia fără mâncare

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat negativ propunerea ministrului Justiţiei de numire în funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a doamnei Albu Alina, procuror în cadrul DIICOT – Structura centrală (majoritate: 1 vot da, 5 voturi nu)”, se arată în decizia CSM.

Avizul CSM este unul consultativ.

Citește și: Care este adevărul despre deciziile CCR privind pragul la abuzul în serviciu

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a transmis miercuri președintelui Klaus Iohannis propunerea privind numirea Alinei Albu în funcția de procuror șef al DIICOT.

„Propunerea a fost efectuată în conformitate cu Legea nr.304/2022 privind statutul judecătorilor și procurorilor, după parcurgerea procedurii legale prevăzută de aceasta, în fața Ministerului Justiției, Consiliului Superior al Magistraturii – Secția pentru procurori și din nou la Ministerul Justiției”, precizează ministerul, într-un comunicat.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se întoarce la DNA Oradea

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se...

Sistemul judiciar a cunoscut un regres inacceptabil, susține Asociaţia Forumul Judecătorilor din România

Sistemul judiciar a cunoscut un regres inacceptabil, arată Asociaţia...