Prețul laptelui, cu 300-400 la sută mai mare în raft față de poarta fermei

Data:

Fermierii vând litrul de lapte la 2,1 – 2,5 lei în cele mai bune cazuri, ”cu ameninţarea că preţul se va duce în 1,7-1,9 lei la poarta fermei”. Afirmația îi aparține directorului executiv al Asociaţiei Crescătorilor de Vaci “HolsteinRo”, Ionuţ Lupu.

Totodată, el a făcut o comparație cu ceea ce se întâmplă în Europa Centrală și de Est, ”acolo unde, la raft, un litru de lapte este aproximativ 1,20-1,25 euro, ceea ce înseamnă 6-6,2 lei pe litrul de lapte și vedem că la noi în supermarketuri preţul laptelui variază între 6,9-7 lei, dar cel mai mare volum de lapte se află în jur de 8,7-9,5 lei”.

Citește și STUDIU | Ce s-a scumpit cel mai mult și cum ar putea scădea prețurile

Plecând de la această realitate, cotidianul Viața Liberă a făcut o analiză a prețurilor în rafturile mai multor lanțuri de hipermarketuri din Galați, punând accentul pe litrul de lapte bio, produs considerat unul superior calitativ. Astfel, la Carrefour putem găsi o varietate destul de consistentă: Olympus la prețul de 10,5 lei/litru, Napolact la 12,39 lei, ”Lăptăria cu caimac” la 13,9 lei, iar cel sub brand propriu la 9,29 lei/litru. La Lidl, Napolact este evaluat la 19,99 lei/1,6 litri, în vreme ce brandul propriu, Milbona, costă 8,49 de lei. În magazinele Kaufland, am găsit un litru de lapte Napolact la 15,74 lei, Olympus are un preț de 9,99 lei, brandul tecucean Artesana este evaluat la 17,29 lei, în timp ce laptele de la marca proprie costă 8,69 lei/litru, cu precizarea că toate aceste valori au fost observate recent pentru laptele cu un procent de minimum 3,5% grăsime. Prețurile au crescut semnificativ față de anii anteriori, scrie Viața Liberă.

Urmăriți PressHUB și pe Google News

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Dezvoltare prin ştiinţă şi tehnologie | Bihoreanul

Dezvoltare prin ştiinţă şi tehnologie, acesta este obiectivul urmărit...

Cine sunt cei 9 candidați la Primăria Iași. 3 au fost deja respinși | Ziarul de Iași

Cine sunt cei 9 candidați la Primăria Iași. Trei...