Prima locomotivă care s-a defectat în 2024

Data:

Prima locomotivă care s-a defectat în 2024, la un tren București – Galați. Prima zi din anul 2024 a consemnat și prima defecțiune a unei locomotive operate de CFR Călători, iar aceasta s-a produs la un tren care urma să plece pe ruta București Nord – Galați.

„Trenul IR 1571 trebuia să plece din stația București Nord luni dimineață, 1 ianuarie, la ora 5,30, cu destinația Galați, via Ploiești Sud.

Însă la manevra de împingere a garniturii, formată din patru vagoane, spre peronul din Gara de Nord, locomotiva EA 379 s-a defectat, din cauze rămase deocamdată necunoscute și care vor fi stabilite ulterior.

Personalul feroviar al operatorului de stat s-a mobilizat însă rapid, iar locomotiva defectă EA 379 a fost înlocuită cu locomotiva EA 397″, scrie clubferoviar.ro.

Operațiunile de înlocuire a locomotivei defecte au făcut ca trenul să plece din stația București Nord cu o întârziere de 38 de minute. Aceasta a fost recuperată parțial pe drum, astfel că trenul a ajuns în stația finală Galați cu o întârziere de „numai” 33 de minute, potrivit sursei citate.

Citește și Tragediile anului 2023, din care România pare să nu fi învățat nimic

PRESSHUB a scris cum CFR Călători vinde bilete la trenuri anulate și, ulterior, chiar trimite viitorilor călători mesaje în care confirmă că garniturile vor ajunge cu siguranță la destinație.

Călătorii continuă să primească mesaje ca și când cursa ar fi în desfășurare, deși trenul nici măcar nu a pornit: „Ne apropiem de București Băneasa. La 15,14 este sosirea programată în București Băneasa”.

CFR Călători vinde bilete la trenuri anulate

Operatorul feroviar de stat CFR Călători vinde bilete la toate trenurile, inclusiv la cele anulate, scrie Club Feroviar. Și, după ce trenul este oficial anulat, călătorii ghinioniști primesc mesaj pe telefon că trenul lor pleacă din stație și, apoi, că se apropie de destinație.

Cazul a fost semnalat și probat de către un cititor al site-ului clubferoviar.ro, care, luni dimineață, și-a cumpărat un bilet la trenul R 13197 cu plecare din București Nord la ora 15,06 și sosire la București Băneasa la ora 15,14.

Sesizarea se referă la așa-numitul „tren de Dragon”, care circulă între Gara de Nord și Gara Obor, cu trecere pe la Pantelimon Vest, în dreptul complexului comercial Dragonul Roșu, titrează Viața Liberă.

Mai multe, AICI.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Victor Micula scapă de închisoare | Bihoreanul

Victor Micula scapă de închisoare, într-un dosar în care...

„Viza de flotant” pentru alegeri. Investigația unui ONG din Câmpina | Oglinda de Azi

„Viza de flotant” pentru alegeri. Investigația unui ONG din Câmpina...

Un grup de interlopi din Prahova amenință doi polițiști | Aktual24

Un grup de interlopi din Prahova amenință doi polițiști....