Primarii și președinții de CJ pot candida la alegerile locale pe listele altui partid fără să își piardă restul de mandat. Proiect de OUG

Data:

Primarii și președinții de consilii județene își pot depune candidatura la alegerile locale din 9 iunie fără să își piardă restul de mandat până în septembrie, potrivit noului proiect de ordonanță de urgență consultat de G4Media.

Alegerile locale au fost devansate în iunie, dar mandatele primarilor aleși în 2020 expiră în septembrie.

Nou proiect de OUG prevede că, pentru alegerile din 2024, persoanele care exercită funcția de primar / președinte al consiliului județean își pot depune candidaturile din partea altui partid politic decât cel pe a cărui listă a fost ales, fără să le înceteze de drept mandatul până la depunerea jurământului de către primarul ales în urma alegerilor din data de 9 iunie 2024.

Citește și: Șefa Curții de Apel București a reclamat o judecătoare la Inspecția Judiciară, apoi a câștigat disputa

Potrivit proiectului, pentru alegerile din 2024 persoanele care exercită mandate de consilier local, de consilier general al municipiului Bucureşti și de consilier județean, își pot depune candidaturile din partea altui partid politic decât cel pe lista căruia a fost ales, fără să le înceteze de drept mandatul, până la momentul depunerii jurământului de consilierii nou aleși în anul 2024, informează G4Media.

Precedentul proiect de OUG dădea liber la traseism din momentul adoptării actului, dar liberalii s-au arătat nemulțumiți pe motiv că PSD le racolează aleșii locali.

Potrivit G4Media, noile prevederi apar în proiectul de OUG pentru organizarea alegerilor locale și europarlamentare. Guvernul discută proiectul în ședința de joi.

Citește și: Laura Ștefan: Ucraina vrea să arate că merită încrederea europenilor. Proceduri transparente, din buncăr, pentru prevenirea corupției
Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Povestea genții Lady Dior, spusă de Mircea Cantor la Romanian Creative Week

Povestea genții Lady Dior, spusă de Mircea Cantor la...

Cum arată vila unde fac arest fiii „vrăjitoarei” Sidonia, criminalii de la Padina

Acest imobil din Sectorul 5 este locul unde frații...

Cine sunt candidații pentru Primăria Sectorului 2 și ce avere au

Cine sunt candidații pentru Primăria Sectorului 2: inițial cinci...